Ειδησεογραφικό site

Το Ποτάμι συγχαίρει τον Γιώργο Λάνθιμο

41

Ο ελληνικός κινηματογράφος υπάρχει και προχωρά, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, με αφορμή την επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ των Καννών, τον οποίο συγχαίρει με ένα «μπράβο».

«Η επιτυχία αξίζει στον Γιώργο, καθώς και σε πολλούς ακόμη έλληνες δημιουργούς, που η Ελληνική Πολιτεία οφείλει και πρέπει να είναι δίπλα τους» σημειώνει στην ανακοίνωση ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Ορφανός.

Ολόκληρη η ανακοινωση:
Και ενώ στο εσωτερικό της χώρας ζούμε καταρρεύσεις, στο εξωτερικό οι Έλληνες δημιουργοί προχωρούν και θριαμβεύουν.

Μπράβο, στο Γιώργο Λάνθιμο, στους τεχνικούς του, στους ηθοποιούς και σε όλους τους συντελεστές του «Αστακού» για το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών. Ο Ελληνικός κινηματογράφος υπάρχει και προχωρά, κόντρα στις οικονομικές αντιξοότητες, κόντρα στους περιορισμένους κινηματογραφικούς ορίζοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, κόντρα στις μειωμένες επιχορηγήσεις, κόντρα στον ανεφάρμοστο νόμο που αφορά στην απόδοση του 1,5 % από τα κανάλια για κινηματογραφικές παραγωγές, κόντρα στην έλλειψη οικονομικών κινήτρων για ιδιωτικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Η επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου, στρέφει το βλέμμα μας στους δεκάδες κινηματογραφιστές και ανεξάρτητους παραγωγούς που αγωνίζονται για να υπάρξουν προκειμένου να διαδώσουν την ελληνική κινηματογραφία. Η επιτυχία αξίζει στον Γιώργο, καθώς και σε πολλούς ακόμη έλληνες δημιουργούς, η Ελληνική Πολιτεία οφείλει και πρέπει να είναι δίπλα τους.

Νίκος Ορφανός

25 Μαΐου 2015

Τα σχόλια είναι κλειστά.