Ειδησεογραφικό site

Το Ποτάμι: Να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή

28

Την ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ζητά με ανακοίνωσή του το Ποτάμι λίγη ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο τόπος χρειάζεται ισχυρό Πρόεδρο της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή και η κυβέρνηση υποχρεούται να συνεννοηθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση και να ορίσει εκλογές εντός του 2015 αφού πρώτα έχουν μπει οι βάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας» αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Παράλληλα το Ποτάμι χαρακτηρίζει «ελληνικό παράδοξο» τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον σύγχρονο κόσμο που η αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας οδηγεί σε εκλογές».

«Σε κανένα Σύνταγμα εκτός από το Ελληνικό δεν προβλέπεται ότι οι άκαρπες ψηφοφορίες στα εκλεκτορικά σώματα οδηγούν σε κάλπες» προσθέτει το Ποτάμι καρφώνοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αρνούνται να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά παράλληλα δεν προτείνουν τον δικό τους Πρόεδρο.

«Η δημοκρατία ειδικά σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης απαιτεί από όλους υπευθυνότητα και όχι μικροκομματικούς σχεδιασμούς» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.