Ειδησεογραφικό site

Το Πεκίνο ελπίζει η Ελλάδα να βγει σύντομα από την κρίση

22

Η Κίνα εξέφρασε σήμερα την ελπίδα η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση χρέους σύντομα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ δήλωσε ότι η Κίνα παρατήρησε τη στενή επικοινωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές στην κρίση χρέους στην Ελλάδα.

«Από την πλευρά της Κίνας, ελπίζουμε η Ελλάδα θα ξεπεράσει σύντομα την κρίση ώστε να καταστεί εφικτή η σταθερή ανάπτυξη της διαδικασίας ολοκλήρωσης της ΕΕ», δήλωσε ο Λου στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ αναχωρεί την ερχόμενη εβδομάδα για την Ευρώπη σε ένα ταξίδι που θα περιλαμβάνει τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Κίνας στις Βρυξέλλες και επίσκεψη στη Γαλλία.

Ο Λου είπε ότι ο Λι θα έχει μία εις βάθος ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Ερωτηθείς αν η Κίνα θα προσέφερε επείγουσα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ή θα αγόραζε περιουσιακά στοιχεία της χώρας σε περίπτωση χρεοκοπίας, ο Λου είπε ότι δεν διαθέτει σχετική πληροφόρηση.

Τον περασμένο χρόνο, η Κίνα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα αγόραζε ομόλογα όταν η Ελλάδα εκδώσει πάλι χρεωστικούς τίτλους σε μία κίνηση υποστηρίξης προς μία οικονομικά πληγείσα χώρα, η οποία–κατά το Ρόιτερς–φιλοδοξεί να γίνει πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τα κινεζικά προϊόντα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.