Ειδησεογραφικό site

Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό το επόμενο μέτωπο αντιπαράθεσης – Κορυφώνει τις διεργασίες ο ΣΥΡΙΖΑ

38

Το επόμενο δύσκολο εγχείρημα της κυβέρνησης το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που έρχεται προς συζήτηση στα θερινά τμήματα της Βουλής εντός της εβδομάδας. Η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της την πλειοψηφία του κόσμου, διαμηνύουν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Μετά το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ σειρά στην κυβερνητική ατζέντα έχει το νομοσχέδιο για τα δάση, το οποίο θα έρθει στη Βουλή εντός της εβδομάδας. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας -με σχετική εκδήλωση την Τετάρτη- στέλνουν το μήνυμα ότι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό θα είναι το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης.

Μάλιστα στέλεχος της αντιπολίτευσης σημειώνει ότι στην περίπτωση του αιγιαλού η κυβέρνηση αφενός δεν θα βρει «πάτημα» στην κακή και απαξιωμένη στα μάτια του κόσμου εικόνα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ αφετέρου θα βρει «απέναντί» της την πλειοψηφία του κόσμου για ένα θέμα που τον αφορά άμεσα.

Το αν θα καταφέρει η αντιπολίτευση να αφυπνίσει τους πολίτες «είναι ένα θέμα που μένει να το δούμε», καταλήγει το ίδιο στέλεχος.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι συναντήσεις της τρόικας με τα στελέχη της κυβέρνησης και σήμερα θα τεθούν επί τάπητος τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων και οι κοινωνικές μεταβιβάσεις.

Το σίγουρο είναι ότι η βασική αξιολόγηση παραπέμπεται για τον Σεπτέμβριο, όταν θα κριθεί άλλωστε και η δρομολόγηση της απομείωσης του χρέους της χώρας.

Όπως σημειώνει στέλεχος της κυβέρνησης για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, οι τροϊκανοί σε αυτή την φάση της αξιολόγησης «αγοράζουν» πληροφορίες για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα εν όψει της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου.

Κι αυτό διότι τα δύσκολα παραπέμπονται για τον Σεπτέμβριο αφού και η τρόικα δεν φαίνεται διατεθειμένη σε αυτήν τη φάση να πιέσει για «καυτά» ζητήματα όπως για παράδειγμα οι ομαδικές απολύσεις και γενικότερα οι αλλαγές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Ωστόσο στην κυβέρνηση σημειώνουν ότι πολλά θα κριθούν από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, για τον οποίο σήμερα θα υπάρξει μια πρώτη εικόνα, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το α΄ εξάμηνο.

Την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την ειδική σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου θα επικυρωθεί η εκλογή του Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ και θα κλείσουν και μια σειρά από θέσεις επιτρόπων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.