Ειδησεογραφικό site

Το μυστήριο Κωνσταντοπούλου: Την ξεφορτώθηκε ή την έστειλε για να τους ξεκάνει;

58

Η μεγαλύτερη έκπληξη από όλα όσα έκανε ή είπε ο Αλέξης Τσίπρας την πρώτη του ημέρα ως πρωθυπουργός ήταν αναμφίβολα η απόφασή του να προτείνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη θέση της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Κανένας δεν θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς δεν θα το έπαιζε ποτέ στο στοίχημα. Το άκουσμα της είδησης ήταν το απίστευτο ώστε όλοι ζητούσαν να το ξανακούσουν με τα ίδια τους τα αυτιά για να πεισθούν ότι είναι αλήθεια.

Αμέσως άρχισαν τα σενάρια, προσπαθώντας όλοι να καταλάβουν αν πρόκειται για τιμητικό παροπλισμό ή για τοποθέτηση με απώτερο στόχο…

Η αλήθεια είναι ότι το όνομα της κυρίας Κωνσταντοπούλου έως την τελευταία στιγμή ακουγόταν για κάποιο υπουργείο. Αρχικά για το υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια για το νέο υπερυπουργείο Εσωτερικών. Για τη δε προεδρία της Βουλής το όνομα του Νίκου Βούτση ενός προσώπου με μακρά διαδρομή στην πολιτική, γενικώς χαμηλών τόνων και άνθρωπο που μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για ουδετερότητα και τήρηση διαδικασιών.

Κι όμως, τελικά έγινε η τούμπα, λίγη ώρα πριν την τελική ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Πολλοί είπαν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε «δέσει» εδώ και πολύ καιρό την καρέκλα της υπουργού Δικαιοσύνης και θύμωσε όταν κατάλαβε ότι δεν θα την πάρει. Απέρριψε το υπουργείο Εσωτερικών και προφανώς η μη αξιοποίησή της στο κυβερνητικό σχήμα όχι μόνο θα προκαλούσε έντονες συζητήσεις, αλλά και ενδεχομένως θα λειτουργούσε ως θρυαλλίδα για μελλοντικές εσωκομματικές εντάσεις.

Η τελική λύση για τον κ. Τσίπρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν να της προταθεί η προεδρία της Βουλής προκειμένου να είναι ικανοποιημένη και να μη δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Η άλλη άποψη

Σύμφωνα με μια δεύτερη άποψη, που δεν αποδομεί υποχρεωτικά πλήρως την πρώτη, η επιλογή της κυρίας Κωνσταντοπούλου συνάδει με τα όσα θα συμβούν το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή. Όπου, όπως έχει υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για τη συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών που δεν αποκλείεται να μετεξελιχθούν και σε προανακριτικές.

Βεβαίως η έως τώρα παρουσία της κυρίας Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, το προηγούμενο χρονικό διάστημα και οι ομηρικοί της καβγάδες με πολλούς αντιπάλους βουλευτές -κυρίως όμως η βεντέτα με τον πρώην αντιπρόεδρο Χρήστο Μαρκογιαννάκη- δεν προοιωνίζονται εύκολες ημέρες και για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στον οποίο θα φτάνουν τα απόνερα των συγκρούσεων.

Παράλληλα, φυσικά κανείς μπορεί να παραγνωρίσει την εργατικότητα και τη μεθοδικότητα της κυρίας Κωνσταντοπούλου που σε συνδυασμό με το πείσμα της αναμένεται να την καταστήσουν αδιαφιλονίκητα την πλέον υπερδραστήρια πρόεδρο που έχει γνωρίσει ποτέ η Βουλή.

Πηγή: koolnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.