Ειδησεογραφικό site

Το μεγαλύτερο pet shop στον κόσμο

483

 

Ο Norbert Zajac δεν διαθέτει ένα απλό pet shop, διαθέτει το μεγαλύτερο στον κόσμο φιλοξενώντας 25.000 ζώα. Άνοιξε το Zoo Zajac στις 17 Νοέμβρη του 2004 στην Γερμανία και το μέγεθός του είναι τόσο ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες. Είναι κάτι περισσότερο από δύο φορές το μέγεθος του Λευκού Οίκου.

-1x-1

Το κατάστημα έχει μήκος 130.000 τετραγωνικά πόδια και βρίσκεται σε ένα βιομηχανικό τμήμα της Ντούισμπουργκ. Οι επισκέπτες που αποφασίζουν να γυρίσουν όλο το pet shop θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μετρήσουν στην ουσία τις αντοχές τους και πως θα μπορούν να δουν και να αγοράσουν κάθε λογής ζώα, από ταραντούλες και πιθήκους μέχρι μέδουσες, οστρακοειδή και πιράνχας. Το Zoo Zajac πωλεί 50 είδη ταραντούλας και διατηρεί μία από τις καλύτερες συλλογές ερπετών στη Δυτική Ευρώπη, καλύτερα, ακόμη, από ό, τι έχουν πολλοί ζωολογικοί κήποι. Στεγάζει περίπου 250.000 μεμονωμένα ζώα από 3.000 διαφορετικά είδη.

A two-toed sloth (left) and a peacock.

Ο ίδιος ο Zajac, διαθέτει το προσωπικό του όχημα με το οποίο μπορεί να κινείται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα στο κατάστημα. Μια ξενάγηση στο pet shop από τον ίδιο μπορεί να διαρκέσει ακόμα και πέντε ώρες και ποτέ κάτω από δύο.

Zajac on his moped. He logs more than 2,500 miles a year inside the store.

Αν και οι περισσότερες γερμανικές επιχειρήσεις δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη στους καταναλωτές και οι Γερμανοί δεν φημίζονται για την αγάπη τους σε ζώα όπως σκύλους και γάτες, εντούτοις δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε πιο εξωτικά κατοικίδια όπως σε μικρά θηλαστικά, σε τσιντσιλά, σε κουνάβια αλλά και σε κουνέλια.

uw

Η αγάπη του Zajac για τα κατοικίδια ζώα ξεκίνησε από πολύ νωρίς και ο ίδιος σε ηλικία 4 ετών απέκτησε το πρώτο του κατοικίδιο που ήταν μια συριακή χάμστερ ή αλλιώς χρυσή χάμστερ. Αυτά άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και τελικά έφτασε να έχει στο υπόγειο του σπιτιού του περίπου 100 με αποτέλεσμα να αρχίσει να τα πουλάει. Στη συνέχεια άρχισε να πρωτοτυπεί προσθέτοντας στην προσωπική του συλλογή ινδικά χοιρίδια, σαλαμάνδρες, χελώνες, και έναν κροκόδειλο. Στη συνέχεια, άρχισε να αποκτά και πτηνά, με αποτέλεσμα να έχει φτιάξει έναν μικρό ζωολογικό κήπο στον οποίο άρχισαν να πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Zoo Zajac is the only pet store in Germany where customers can buy a dog.

Σήμερα, στο κατάστημά του μπορεί να αγοράσει κανείς είτε κάποιο κατοικίδιο, είτε προϊόντα φροντίδας για τα ζώα, από τα φίλτρα για ενυδρεία, μέχρι λουριά σκυλιών και σταγόνες για χελώνες.

A baby chameleon (left) and meerkats in their pen.

Τα σχόλια είναι κλειστά.