Ειδησεογραφικό site

Το μήνυμα της Αμάλ στον Τασούλα την ώρα της ψηφοφορίας

33

Ένα sms έστειλε η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ στον Υπουργό Πολιτισμού την Τρίτη, αποδεικνύοντας ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή. Τι του έγραψε.

Στενά παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα η Αμάλ Κλούνεϊ, όπως φανερώνει το sms που έστειλε την Τρίτη στον υπουργό Πολιτισμoύ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή.

Όπως γράφει ο “Βηματοδότης”, την ώρα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Κ. Τασούλας είχε μήνυμα στο κινητό. Το βλέπει, χαμογελά και το δείχνει υπερηφάνως στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο οποίος μόλις είχε ψηφίσει τον Στ. Δήμα. Από πού νομίζετε ότι ήταν το μήνυμα; Από την… Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ.

Και τι έγραφε; «Δώστε τους θερμούς χαιρετισμούς μου στον Πρωθυπουργό». Τρελάθηκαν όλοι σας λέω και πιο πολύ ο κ. Τασούλας. Εγραφε και άλλα όμως η κυρία Αλαμουντίν που δείχνει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Εγραφε ότι είναι πρόθυμη θα συμμετάσχει στη σύνοδο των ανά τον κόσμο υποστηρικτών της επιστροφής των Γλυπτών που θα γίνει τον Ιανουάριο στην Αθήνα. Ηταν τόση η χαρά του κ. Τασούλα που πήρε μήνυμα από την κυρία Αλαμουντίν, που έλεγε εν συνεχεία σε βουλευτές διάφορα ακαταλαβίστικα πράγματα του τύπου ότι «στην τρίτη ψηφοφορία θα φέρουμε και τον σκελετό της Αμφίπολης να ψηφίσει…».

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο η UNESCO έκανε σύσταση στη Βρετανία να εξετάσει την πρότασή της να προσέλθει σε συζήτηση με την Ελλάδα με διαμεσολάβηση του οργανισμού. Είναι η πρώτη φορά που κράτος καλείται να προχωρήσει θεσμικά σε διαμεσολάβηση στο πλαίσιο της UNESCO, δεδομένου ότι η διαδικασία θεσμοθετήθηκε μόλις το 2010. Η Βρετανία έχει περιθώριο έξι μηνών να απαντήσει στην UNESCO – δηλαδή έως τον Φεβρουάριο. Πάντως, η Βρετανία δεν είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί τη διαμεσολάβηση.

Εν τω μεταξύ, δεν αποκλείεται τον προσεχή μήνα να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μία συνάντηση των επικεφαλής των ανά τον κόσμο οργανώσεων που εργάζονται υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα – αν και οι πολιτικές εξελίξεις κάνουν επισφαλή οποιαδήποτε δέσμευση αυτή τη στιγμή για τη συνάντηση.

Πηγή:iefimerida.gr, tovima.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.