Ειδησεογραφικό site

“Το κόκκινο φανάρι της Γιάννας” και άλλες αποκαλύψεις της Φάνης Πετραλιά

421

Το άγνωστο περιστατικό με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, για το οποίο γράφει η πρώην υπουργός και το οποίο αποκαλύπτεται για πρώτη φορά, έλαβε χώρα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν ήταν αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, στην τότε νεοσύστατη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, με αυξημένες αρμοδιότητες για την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το ραντεβού της κ. Πετραλιά με την τότε πανίσχυρη κ. Αγγελοπούλου είχε δοθεί στα γραφεία του «Αθήνα 2004». Μόλις αφίχθηκε η πρώην υπουργός την υποδέχθηκε ο στενός συνεργάτης της κ. Αγγελοπούλου, Μάρτον Σίμιτσεκ. Μετά την υποδοχή και την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, Πετραλιά και Σίμιτσεκ έφτασαν έξω από το γραφείο της κυρίας Αγγελοπούλου. Καθώς η κ. Πετραλιά ετοιμαζόταν να προχωρήσει προς την είσοδο, ο Μάρτον Σίμιτσεκ τη σταμάτησε και της έδειξε ένα κόκκινο φως που ήταν αναμμένο.

“Η Γιάννα μιλάει στο τηλέφωνο. Δεν μπορούμε να μπούμε. Θα πρέπει να περιμένουμε να σβήσει το κόκκινο φως πρώτα”, είπε ο εξ απορρήτων της τότε «σιδηράς κυρίας», συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: “Κανείς δεν τη διακόπτει όταν μιλάει στο τηλέφωνο”.

Η κ. Πετραλιά,όπως περιγράφει η ίδια, ήταν αδύνατο να δεχτεί κάτι τέτοιο και φρόντισε να το ξεκαθαρίσει αμέσως στον Σίμιτσεκ, λέγοντάς του κοφτά: “Εγώ φεύγω αυτή τη στιγμή”.

Κάνοντας, μάλιστα, τα λόγια της πράξη, γύρισε την πλάτη της στον εμβρόντητο Σίμιτσεκ και ετοιμάστηκε να αφήσει την κ. Αγγελοπούλου πραγματικά στα κρύα του λουτρού, έξαλλη από τη συμπεριφορά της. Ως διά μαγείας δύο δευτερόλεπτα αργότερα το κόκκινο φωτάκι έσβησε και ο Σίμιτσεκ κράτησε κυριολεκτικά με το ζόρι την κ. Πετραλιά, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα θα φέρει τον τίτλο “Το κόκκινο φανάρι της Γιάννας”, η παρουσία της οποίας στο βιβλίο της κ. Πετραλιά θα περιορίζεται στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι σχέσεις των δύο κυριών ήταν από απολύτως τυπικές έως αδιάφορες κατά τη διάρκεια της «συνεργασίας» τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Στο βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Καστανιώτη», περίοπτη θέση καταλαμβάνουν περιστατικά και επεισόδια με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, με τους οποίους η κ. Πετραλιά είχε και εξακολουθεί να έχει στενότατες σχέσεις.

Πηγή: 7imeres.gr, parapolitika

Τα σχόλια είναι κλειστά.