Ειδησεογραφικό site

Το Ισραήλ υψώνει φράχτη για να «μπλοκάρει» την είσοδο μεταναστών (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

38

Αφού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε απρόθυμος να δεχθεί πρόσφυγες από τη Συρία, η κυβέρνηση προχωρά στην κατασκευή φράχτη για την αποτροπή εισροής μεταναστών.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απέρριψε την έκκληση του αρχηγού της αντιπολίτευσης να προσφέρει καταφύγιο σε Σύρους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον εμφύλιο και την τρομοκρατία, δηλώνοντας ότι η χώρα είναι πολύ μικρή για να τους δεχθεί.

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως το Ισραήλ θα οχυρωθεί στη μεθόριο με την Ιορδανία με φράχτη για να αποτρέψει την εισροή Αφρικανών μεταναστών, αλλά και φανατικών ισλαμιστών.

Αναφερόμενος στην μεταναστευτική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισήμανε πως «βλέπουμε τι συμβαίνει όταν οι χώρες χάνουν τον έλεγχο των συνόρων τους».

Όπως είπε: «Υπάρχει ένας συνδυασμός άγριας τρομοκρατίας που εξαπλώνεται πέρα από τα σύνορά μας, μεταναστών εργατών που διεισδύουν, ή δουλεμπόρων, όλα αυτά μπροστά στην ανθρώπινη τραγωδία που λαμβάνει χώρα σε επίπεδο 360 μοιρών γύρω μας».

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, ο κ. Νετανιάχου εξήγησε ότι πρέπει να «επανακτήσουμε και να διασφαλίσουμε τον έλεγχο των συνόρων του Ισραήλ σε επίπεδο 360 μοιρών γιατί έχουμε σύνορα που φτάνουν στη θάλασσα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός φράκτη 230 χιλ. κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο το 2013, ενώ έχει κατασκευαστεί φράχτης και στη μεθόριο της Συρίας με τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.