Ειδησεογραφικό site

Το επιτελείο Λαφαζάνη – Νέοι, ωραίοι και πρώην Συριζαίοι

130

 

Είναι νέοι, ωραίοι, πρώην Συριζαίοι και τώρα βρίσκονται στο πλευρό του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αποτελούν τα φρέσκα μυαλά που επέλεξαν να συνταχθούν με τη Λαϊκή Ενότητα.

Συνθέτουν την αθέατη ραχοκοκαλιά του νεοσύστατου κόμματος, καθώς έχουν τοποθετηθεί σε νευραλγικές θέσεις. Το στρατηγείο του κ. Λαφάζανη βρίσκεται σε μια παλιά πολυκατοικία στην οδό Βερανζέρου και οι συνεργάτες του έδωσαν μάχη για να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις εργασίες στέγασης.

Αν και κατέβηκαν στους δρόμους και αγωνίστηκαν για την ικανοποίηση κοινωνικών αιτημάτων με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, οι επιλογές του παραιτηθέντος πρωθυπουργού τούς απογοήτευσαν κι έτσι συνεχίζουν πολιτικά τη δράση τους στο κόμμα του κ. Λαφαζάνη. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς ανήκουν στον πυρήνα των στενών συνεργατών του. Μεταξύ αυτών, οι κυρίες Αννα Δημητράτου, δεξί χέρι του επικεφαλής της ΛΑΕ, και Εφη Τριάντη, βασική φωνή της ιστοσελίδας iskra.gr, την οποία χρησιμοποιούσε η Αριστερή Πλατφόρμα για να περνά τα μηνύματά της στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στο Μαξίμου εκ των έσω.  Το πολύ ευρηματικό προεκλογικό σποτ της ΛΑΕ με πρωταγωνιστή τον ηγέτη του κόμματος, ένα ταξί και το… Νομισματοκοπείο, δεν ήταν προϊόν κάποιας εταιρείας επικοινωνίας, ούτε ομάδας επαγγελματιών. Το δημιούργησαν νέα παιδιά που βρίσκονται πίσω από την καμπάνια του κόμματος. Το διαφημιστικό τους έγινε αστραπιαία από τα πιο δημοφιλή της προεκλογικής εκστρατείας και σχολιάστηκε κατά κόρον στα social media. Οι δημιουργοί του κέρδισαν το κοινό, αφού έδειχναν έναν Παναγιώτη Λαφαζάνη να αυτοσαρκάζεται, χρησιμοποιώντας πολύ έξυπνα το φημολογούμενο σχέδιό του περί εισβολής στο Νομισματοκοπείο. Η δημιουργική ομάδα της ΛΑΕ είναι πολυμελής και αποτελείται από άτομα ηλικίας έως 30 ετών, στελέχη και φίλους του κόμματος. Ωστόσο, η κύρια ευθύνη ανήκει στην κυρία Μαρίζα Θεοτοκάτου, που παραιτήθηκε από μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ και κατεβαίνει με τη ΛΑΕ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Πρόσωπο-έκπληξη στην εν λόγω ομάδα αποτελεί ο δημοσιογράφος Αρης Χατζηστεφάνου, ο οποίος είναι εκ των εμπνευστών των προεκλογικών σποτ και θεωρείται ο «οδηγός» πίσω από τη διαδρομή προς το Νομισματοκοπείο.

Η Αννα Δημητράτου είναι η σκιά του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Εδώ με τον επικεφαλής της ΛΑΕ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ λίγο πριν από το debate. Η νεαρή δικηγόρος πέρα από τις πολιτικές ενασχολήσεις διαθέτει καλλιτεχνική φλέβα και συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις



Ακόμα ένα φρέσκο πρόσωπο, αλλά όχι χθεσινό στα κοινά, είναι ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του κ. Λαφαζάνη, κάτι που αποτέλεσε βασικό λόγο για τον ίδιο προκειμένου να ακολουθήσει τον τέως υπουργό. Η συγκεκριμένη επιλογή δίνει αρκετούς πόντους στη ΛΑΕ, καθώς ο κ. Παπαδόπουλος είναι γνωστός από την ίδρυση του περιβόητου κινήματος «Δεν πληρώνω», το οποίο στο παρελθόν έχει δώσει ατού στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού πρωτοστατούσε στις διαμαρτυρίες κατά των χαρατσιών αλλά και στα διόδια.

Στη μάχη… του Νομισματοκοπείου

Αννα Δημητράτου
Η γοητευτική δικηγόρος
Είναι η σκιά του κ. Λαφαζάνη από την ώρα που ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενώσει τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας και να δημιουργήσει από την αρχή ένα νέο κόμμα, εκπροσωπώντας, όμως, τις θέσεις του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ. Στάθηκε δίπλα του -ομορφαίνοντας φυσικά το πλάνο- όταν έλαβε η ΛΑΕ την τρίτη διερευνητική εντολή και προέβη σε δηλώσεις εκτός του Προεδρικού Μεγάρου όπου τον παρακολουθούσε με προσοχή. Η γοητευτική δικηγόρος είναι από τους σημαντικούς συνεργάτες της Λαϊκής Ενότητας, η οποία χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του κ. Λαφαζάνη. Είναι εκείνη που προσθέτει κρίσιμες πινελιές στους λόγους του και φροντίζει ώστε να τηρείται πιστά το πρόγραμμά του. Ηταν για χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν εργαζόταν στο γραφείο του βουλευτή Στάθη Λεουτσάκου. Υπήρξε ενεργό στέλεχος στις δημοτικές αναμετρήσεις, ανήκοντας στη Στροφή Νέας Σμύρνης -την οποίαν είχε στηρίξει με την παρουσία του και ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Αρη Βασιλόπουλο. Η 31χρονη Αννα ζει στη Νέα Σμύρνη, είναι δικηγόρος, απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών, και συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα του 2006 ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, καθώς και σε κινήσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εχει ταχθεί υπέρ του αγώνα για την αλληλεγγύη προς τους μετανάστες, ενώ ανήκε στην ομάδα των «150» του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε στάση πληρωμών απέναντι στους δανειστές, ματαίωση κάθε νέου μνημονίου και «ριζοσπαστικά μέτρα σε βάρος του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου». Ωστόσο, το ταλέντο της δεν περιορίζεται στα παραπάνω: καλλιτεχνικό πνεύμα, συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις, αφού η υποκριτική είναι κάτι που λατρεύει.

Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Το «λιοντάρι του “Δεν πληρώνω”»
Ο κ. Λαφαζάνης πέτυχε μια ισχυρή συνεργασία για τη Λαϊκή Ενότητα, αφού πήρε με το μέρος του το ιδρυτικό μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω» και έτσι το ταξί που θα πάρει μέχρι το Νομισματοκοπείο ίσως να μη χρειαστεί να το…  πληρώσει. Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, το «λιοντάρι του “Δεν πληρώνω”», όπως τον αποκαλούν, αποφάσισε να συνεργαστεί με τη ΛΑΕ, όντας μάλιστα υποψήφιος στη Β’ Αθήνας. Δεν έχει, όμως, μόνο αυτή την ιδιότητα, καθώς είναι οφθαλμίατρος και μάλιστα με πολλές διακρίσεις. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του αγωνιστή από τα μαθητικά του χρόνια, ενώ πρωτοστάτησε και στους αγώνες ενάντια στα διόδια και στον ΧΥΤΑ Κερατέας, στα δικαστήρια για τους πλειστηριασμούς και υπέρ αυτών που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα. Ο 33χρονος οφθαλμίατρος συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα επί Αρσένη, στο κίνημα του Μαΐου – Ιουνίου 2006 για τον νόμο-πλαίσιο στην Παιδεία και στην αναθεώρηση του άρθρου 16 επί Μαριέττας Γιαννάκου. Ως μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω» έχει κινηθεί υπέρ της κατάργησης του εισιτηρίου στα νοσοκομεία και του χαρατσιού της ΔΕΗ, της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες κ.ά.

Αρης Χατζηστεφάνου
Ο τολμηρός δημιουργός
Ο Αρης Χατζηστεφάνου ήταν γνωστός για τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο φαίνεται ότι απογοητεύτηκε κι εκείνος από τις κινήσεις του κ. Τσίπρα και πλέον ανήκει στους φίλους της ΛΑΕ. Θεωρείται ο βασικός εμπνευστής των δύο πολυσυζητημένων σποτ, από τα οποία το ένα ίσως και να οδηγήσει τον κ. Λαφαζάνη όχι στο Νομισματοκοπείο αλλά στη Βουλή. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει προϋπηρεσία σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, όπως στο BBC, στην «Ημερησία» και την «Καθημερινή», ενώ έγινε γνωστός από την εκπομπή του «Infowar» στον ΣΚΑΪ.

Φημίζεται για το καταγγελτικό του ύφος, αλλά και για τις συγκρούσεις που είχε με τον σταθμό του Φαλήρου και τον Κώστα Βαξεβάνη. Εχοντας απασφαλίσει, εκφράζει ανοιχτά την άποψή του κατά του κ. Τσίπρα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ντοκιμαντέρ «Debtocracy», «Catastroika» και «Φασισμός Α.Ε.» είχαν αξιοποιηθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Αρης Χατζηστεφάνου είχε καλέσει, δε, ανοιχτά την παραιτηθείσα κυβέρνηση να εθνικοποιήσει τις τράπεζες και παράλληλα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών.

Μαρίζα Θεοτοκάτου
Το μυαλό πίσω από τα σποτ
Μαζί με τον Χατζηστεφάνου είναι το μυαλό πίσω από τα προεκλογικά σποτ της Λαϊκής Ενότητας. Αν και χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κ. Αλέξη Τσίπρα και να στηρίξει τον κ. Λαφαζάνη. Γνωρίζει αρκετά καλά τόσο τα media όσο και την πολιτική, αφού είναι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο, αλλά και του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Είναι από τα πρόσωπα που έχουν βγει αρκετά μπροστά στα μέσα ενημέρωσης, με συχνή αρθρογραφία, αλλά και εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πάνελ. Κατάγεται από το Χαλάνδρι.

Εφη Τριάντη
Η ψυχή του iskra.gr
Εχοντας ως αγαπημένη φράση το «αν δεν αγωνιστείς για το αδύνατο, θα βρεθείς αντιμέτωπος με το αδιανόητο», η Εφη Τριάντη ανήκει στη γενιά των τριαντάρηδων που βγήκαν στους δρόμους με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον ανήκουν στη δημιουργική γενιά της ΛΑΕ. Με καταγωγή από τη Λιβαδειά, είναι μεταξύ άλλων η ψυχή του iskra.gr. Eίναι από τα παιδιά του κ. Λαφαζάνη που γεμίζουν την ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας με ειδήσεις και πολιτικά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Η ίδια μάλιστα έχει γράψει ορισμένα από τα πιο σκληρά κείμενα του iksra.gr, εξαπολύοντας άμεση επίθεση στο Μαξίμου, αλλά και τασσόμενη υπέρ του εθνικού νομίσματος. Τον Αύγουστο, και με εμφανές το αγεφύρωτο ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από την ψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές, η κυρία Τριάντη έγραψε μεταξύ άλλων: «Η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη είναι το πιο ανοιχτό “υπερόπλο” εκβιασμού με μέσο τον οικονομικό και τραπεζικό στραγγαλισμό, προκειμένου η κυρίαρχη τάξη της Ελλάδας να νομιμοποιεί την αποικιοκρατική κατοχή του τόπου και οι “θεσμικοί” της εταίροι να ληστεύουν ανενόχλητοι τη χώρα μας και τον λαό μας».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.