Ειδησεογραφικό site

Μια διαφορετική κατατάξη – Το διεθνές «στίγμα» του έργου των πανεπιστημιακών που υπουργοποιήθηκαν

38

Μία διαφορετική «κατάταξη» των πανεπιστημιακών που υπουργοποιήθηκαν στη νέα κυβέρνηση, έκανε ένας συνάδελφός τους, καταγράφοντας το διεθνές «στίγμα» του έργου τους.

Με βάση αυτή τη λίστα, ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, έχει μακράν το ισχυρότερο στίγμα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Συνολικά 8.318 φορές Ελληνες και ξένοι επιστήμονες έχουν αναφερθεί σε κάποιο κείμενό τους στις επιστημονικές δημοσιεύσεις που έχει κάνει έως τώρα ο κ. Φωτάκης.

Στον αντίποδα είναι η Θεανώ Φωτίου και ο Νίκος Παρασκευόπουλος, που έχουν τις λιγότερες αναφορές, μόνο τέσσερις, για το συνολικό τους έργο. Η κατάταξη αυτή προκύπτει από μελέτη του πανεπιστημιακού Ιωάννη Ιωαννίδη, την οποία δημοσίευσε η «Καθημερινή».

Για αυτή τη μελέτη ο κ. Ιωαννίδης- κατέχει την έδρα C.F. Rehnborg πρόληψης νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ- αξιοποίησε τα δεδομένα της βάσης Google Scholar και μέτρησε τον αριθμό των αναφορών στις δημοσιεύσεις και τα βιβλία των νέων υπουργών πανεπιστημιακών, καθώς και τον αριθμό αναφορών που συγκέντρωσε το τελευταίο τους βιβλίο ή δημοσίευση.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, στην κορυφή βρίσκεται ο κ. Φωτάκης και ακολουθούν ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με 1.317 αναφορές στο έργο του και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με 1.241 αναφορές. Ο τελευταίος είναι στην κορυφή της λίστας για τις αναφορές στην τελευταία του δημοσίευση, που φτάνουν στις 507.

Αναλυτικά ο πίνακας με τις επιστημονικές αναφορές στο έργο των νέων υπουργών, όπως τον δημοσίευσε η «Καθημερινή»:

Πηγή: Το διεθνές «στίγμα» των νέων υπουργών -Μία διαφορετική κατάταξη [λίστα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190548/diethnes-stigma-ton-neon-ypoyrgon-mia-diaforetiki-katataxi-lista#ixzz3R3gJUb3z

Τα σχόλια είναι κλειστά.