Ειδησεογραφικό site

Το δηκτικό tweet του Α. Γεωργιάδη για τη σκανδαλολογία του Π. Κουρουμπλή

34

Την σκανδαλολογία που χαρακτήριζε τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά τους επτά μήνες της θητείας του στην Αριστοτέλους, θίγει με ένα καυστικό σχόλιο του μέσω του twitter ο πρώην υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Αφορμή αυτή τη φορά αποτέλεσε η έγκριση της δαπάνης για τα μισθώματα του κτηρίου του υπουργείου Υγείας στη λεωφόρο Κηφισίας 37, στο Μαρούσι.

Πρόκειται για ένα κτήριο που συγκαταλεγόταν στα λεγόμενα Ολυμπιακά Ακίνητα, και το οποίο είχε μισθωθεί για 99 χρόνια επί υπουργίας Αβραμόπουλου προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί οι πολυπληθείς υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Το φιλόδοξο σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ, παρά τη βούληση που εξέφραζαν οι υπουργοί Υγείας.

Ο κ. Κουρουμπλής σε αντίθεση με τους προκατόχους του δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για μετεγκατάσταση του υπουργείου Υγείας. Αυτό που έκανε ευκαιρίας δοθείσης από τον περασμένο Ιανουάριο ήταν να δεσμεύεται ότι θα καταγγείλει τη μίσθωση και να αφήνει βαριές αιχμές για το περιεχόμενό της αναφορικά με τα συμφέροντα του δημοσίου. Την τελευταία φορά που αναφέρθηκε στην καταγγελία ήταν τον περασμένο Μάρτιο που είχε ανακοινώσει ότι δρομολογείται η μετεγκατάσταση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΚΕΠΥ) στο ΕΚΑΒ ώστε να αδειάσει το κτήριο.

Ωστόσο, το σημερινό tweet του κ. Γεωργιάδη δίνει μια άλλη διάσταση στις καταγγελίες και τα σκάνδαλα που εντόπιζε κατά καιρούς ο υπουργός Υγείας.

«Θυμάστε τις αλλεπάλληλες καταγγελίες του κ. Κουρουμπλή για το κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Κηφισίας…μόλις το πλήρωσε…» έγραψε την Πέμπτη ο κ. Γεωργιάδης και ανάρτησε το έγγραφο με το οποίο εγκρίνεται δαπάνη ύψους 871.000 ευρώ –πρόκειται για τα μισθώματα Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου όπως διευκρινίζεται.

 «Σκάνδαλο» και στον ΠΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γεωργιάδης καυτηριάζει μέσω του twitter την σκανδαλολογία που χαρακτηρίζει όπως λέει τον διάδοχό του στην Αριστοτέλους. Ανάλογο «σκάνδαλο» με Γερμανούς και λεόντειες συμβάσεις της χώρας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) είχε «ανακαλύψει» ο κ. Κουρουμπλής λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως αποδείχτηκε, αυτό που…κατήγγειλε ο κ. Κουρουμπλής ήταν σύμβαση του υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή τον υγειονομικό οργανισμό του ΟΗΕ, τον παγκοσμίως σοβαρότερο και πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό, για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατ. ευρώ, που είχε γνωστοποιηθεί στη Βουλή και χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ. Λίγους μήνες μετά την καταγγελία του δε, ο κ. Κουρουμπλής είχε υπογράψει ο ίδιος στη Γενεύη και στην έδρα του ΠΟΥ τη συνέχιση της σύμβασης…

Τα σχόλια είναι κλειστά.