Ειδησεογραφικό site

Το Βερολίνο προειδοποιεί: Αν δεν τηρήσετε τις μεταρρυθμίσεις, δόση δεν έχει

48

 

Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ το βράδυ της Πέμπτης σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Telegraph να δήλωσε ότι «η παραίτηση του Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης», την Παρασκευή το μεσημέρι όμως το Βερολίνο ήταν ξεκάθαρο ως προς την προειδοποίησή του μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει στην εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου.

«Καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα σημάνει και καθυστέρηση στην επόμενη εκταμίευσης της δόσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: «Κυνική» η απόφαση προκήρυξης εκλογών τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή

Με ένα «αιχμηρό» tweet σχολίασε ο Πίτερ Κάζιμιρ την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να προκηρύξει εκλογές τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μετά δηλαδή από την εκταμίευση της πρώτης δόσης από το νέο πακέτο συμφωνίας της Ελλάδας.

«Σεβόμαστε την απόφαση του κ.Τσίπρα, ωστόσο έχω την αίσθηση ότι είναι κάπως κυνική η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας, μετά την εκταμίευση της 1ης δόσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ.

Ωστόσο ο Κάζιμιρ, που είχε κρατήσει μία ιδιαίτερα σκληρή στάση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των δανειστών με την Ελλάδα, εξέφρασε με δεύτερη ανάρτησή του την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Παρ’όλ’αυτά, ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει όσα προβλέπει η συμφωνία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», υπογράμμισε ο Κάζιμιρ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.