Ειδησεογραφικό site

Το «βάρος» του καταλληλότερου

25

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

«Να μας πείτε κύριε Μεϊμαράκη αν θέλετε όντως να γίνετε πρωθυπουργός» ρώτησε ο Νίκος Χατζηνικολάου τον πρόεδρο της ΝΔ επικαλούμενος τη δήλωση Τσίπρα πως ενδέχεται ο κ. Μεϊμαράκης να μην μπορεί να σηκώσει το «βάρος της θέσης».
Με μεγάλο επίσης ενδιαφέρον ακούμε το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για «συγκριτικό πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα» στο θέμα του «καταλληλότερου» πρωθυπουργού.

Κι εδώ είναι που γελάμε.

Ο άνθρωπος που μέχρι πριν από δύο μήνες χαρακτήριζε ως …asset τον ανερμάτιστο και προβληματικό Γιάνη Βαρουφάκη που με τις κόνξες του οδήγησε τη χώρα στο χάος. Εκείνος που «διόρισε» στο τρίτο πολιτειακό αξίωμα του Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτός που βύθισε το καλοκαίρι στο χάος τη χώρα οδηγώντας σε εικόνες εξαθλίωσης και ουρές στα ΑΤΜ.

Αυτός που παρέλαβε μια οικονομία σε ανάπτυξη και παρέδωσε μια οικονομία σε ύφεση και που με τις αριστερές ιδεοληψίες του οδήγησε σε τρεις απανωτές εκλογικές διαδικασίες εντός εννέα μηνών ρημάζοντας την αγορά.

Ο πολιτικός ηγέτης που δεν μπορούσε να συντονίσει την κυβέρνηση του και που επί των ημερών του τα νησιά βούλιαξαν από μετανάστες, όταν μόλις σε μια ημέρα έγινε κατορθωτό από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να φύγουν 10.000 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Εκείνος που δίχασε με το δημοψήφισμα το λαό. Ο πρωθυπουργός που πούλησε μέσα σε ελάχιστες ώρες το ΟΧΙ και το έκανε ΝΑΙ.

Αυτός έχει τα μούτρα να εμφανίζεται ως ο «καταλληλότερος». Ως εκείνος που είναι «έμπειρος» και ο έχω τις λύσεις. Και μάλιστα εγκαλεί τον πολιτικό του αντίπαλο πως ενδεχομένως να μην μπορεί να σηκώσει το …βάρος. Από εδώ και πέρα λοιπόν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Και η κρίση είναι στην ψήφο των Ελλήνων.

Αναδημοσίευση από protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.