Ειδησεογραφικό site

Το αμαρτωλό χρήμα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

86

mardas-300x225του Κώστα Μαρδά

Σωστός ο Κυριάκος, αλλά το θέμα είναι τι λέει και η αδερφή του η Ντόρα. Μιλάμε για το μεγάλο θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων. Ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πρόσφατα ότι θα αναρτώνται στη Διαύγεια, όλες οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, ώστε ο φορολογούμενος πολίτης να ξέρει που πάνε τα λεφτά του. Βέβαια, στην Ελλάδα ξεχνάμε.

Ποιος θυμάται ότι τη Μεγάλη Δευτέρα του 2012 ψηφίστηκε στην Βουλή με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και την Νέας Δημοκρατίας, μια αμαρτωλή τροπολογία; Αμαρτωλή, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό της Ντόρας Μπακογιάννη που ήταν τότε Πρόεδρος του νεότευκτου προσωπικού της κομματιδίου ΔΗ.ΣΥ. (Δημοκρατική Συμμαχία).

Ποιος θυμάται ότι σε συνέντευξη Τύπου είχε καταγγείλει την τροπολογία επειδή καταργούσε υφιστάμενα αστικά δικαιώματα των τραπεζών στις οποίες, εκχωρήθηκε η χρηματοδότηση για το τρίτο τρίμηνο του 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012, ως εγγύηση για δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας; Δάνεια που είχαν πάρει από την Εθνική και την Αγροτική επιπλέον της χρηματοδότησης που τους έδινε το κράτος.

Η τροπολογία αυτή λειτούργησε σαν σφουγγάρι στην κατηγορία της απιστίας, την οποία θα αντιμετώπιζαν τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών που έβαλαν την υπογραφή τους σε θαλασσοδάνεια υπερδανεισμένων κομμάτων, σε ύψος άνω των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ και για τα δύο. Σημειωτέον ότι το άρθρο 256 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα χρόνια.

Ποιος θυμάται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε μιλήσει για «νομότυπη λεηλασία», για «τροπολογία της ντροπής», για «ηγεσίες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που παίρνουν χρήματα ενώ δεν δικαιούνται», προειδοποιώντας ότι στην Αγροτική θα έκαναν αμέσως φτερά 15 εκατομμύρια ευρώ;

Ποιος θυμάται ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ραγκούσης, είχε διαφωνήσει με την τροπολογία επαινώντας την αντίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη; Ποιος θυμάται ότι η δανειακή σύμβαση ύψους 96 εκατομμυρίων ευρώ του ΠΑΣΟΚ με την Αγροτική έληξε το 2013; Ότι η δανειακή σύμβαση ύψους δέκα εκατομμυρίων με την Μarfin λήγει το 2015; Ότι η δανειακή σύμβαση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ με την Πειραιώς λήγει το 2015;

Ποιος θυμάται ότι η δανειακή σύμβαση ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ της Νέας Δημοκρατίας  με την Αγροτική έληξε το 2013; Ποιος θυμάται ότι η δανειακή σύμβαση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ με την Πειραιώς λήγει το 2015;

Σωστός ο Κυριάκος. Αλλά το θέμα είναι που βρίσκονται τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η αδερφή του, Ντόρα, για να μην εκταμιευτούν οι αμαρτωλές δόσεις.
Ποιος άραγε θυμάται στην Ελλάδα;

Τα σχόλια είναι κλειστά.