Ειδησεογραφικό site

Επιφυλακτικός ο Τούσκ ελπίζει σε ρεαλιστικές προτάσεις – Είχε τηλεφωνική επαφή με Τσίπρα

Eastern Partnership Summit in Riga, Latvia, on May 21, 2015. / Σύνοδος Κορυφής Ανατολικής Γειτονίας, στην Ρίγα της Λετονίας, στις 21 Μαΐου, 2015
125

Την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσε προ ολίγου με ανάρτησή του στο Twitter o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Μόλις μίλησα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ελπίζουμε να λάβουμε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις σήμερα», έγραψε στο Twitter ο Τουσκ.

Μάλιστα, με μία δεύτερη ανάρτηση συμπλήρωσε ότι «οι ρεαλιστικές προτάσεις της Αθήνας θα πρέπει να συνδυαστούν με μία ρεαλιστική πρόταση των δανειστών για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να βγουν όλοι κερδισμένοι».

Ωστόσο, όπως επισήμανε με ένα τρίτο tweet o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «ό,τι κι αν συμβεί τελικά, η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα δεν δικαιολογεί τη λανθασμένη οικονομική φιλοσοφία που προκάλεσε την κρίση».

Μάλιστα, για να υπογραμμίσει το «μήνυμά» του, ο Τουσκ χρησιμοποίησε και την γνωστή ρήση του Κικέρωνα «Magnum vectigal est parsimonia» που σημαίνει «η οικονομία είναι σημαντικό έσοδο».

Κομισιόν: Εχει γίνει προετοιμασία για όλα τα σενάρια

Επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ότι θα υπάρξουν συναντήσεις με αντιπροσωπείες της ΝΔ και του Ποταμιού με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Ο κ. Γιούνκερ θα δει αντιπροσωπεία της ΝΔ και αύριο τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη» είπε προσθέτοντας πως «όλοι γνωρίζετε ότι ο κ. Γιούνκερ έχει τον ελληνικό λαό στο μυαλό του. Τον Οκτώβριο το θέμα του χρέους». Μάλιστα έσπευσε να κάνει γνωστό πως έχει γίνει «προετοιμασία για όλα τα σενάρια». «Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε νέο αίτημα στον ESM. Ο ESM θα ζητήσει από την Επιτροπή να εκτιμήσει τις προϋποθέσεις. Οταν γίνει αυτή η εκτίμηση η Αθήνα θα πρέπει να στείλει συνολικές προτάσεις», συνέχισε αναφορικά με το αίτημα της Ελλάδας στον ESM.

Τα σχόλια είναι κλειστά.