Ειδησεογραφικό site

Τους υποψήφιους για το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ θα εξετάσει ο Π. Λιαργκόβας

51

Την απόφαση να προτείνει τον οικονομολόγο, καθηγητή και επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτη Λιαργκόβα ως υποψήφιο από τη Βουλή για τη θέση του μέλους της πενταμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει τους υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, πήρε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του κράτους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον ορισμό του προτεινόμενου εκ μέρους της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Σαμοΐλης πρότεινε ως υποψήφιο και τον οικονομολόγο, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Σπύρο Λαπατσιώρα. Επιπλέον, ο Κώστας Λαπαβίτσας εξήρε το επιστημονικό έργο του κ. Λιαργκόβα αλλά υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της μνημονιακής διαδικασίας δεν αρκεί η επιστημονική αρτιότητα αλλά χρειάζεται και μια διαφορετική προσέγγιση. Όπως είπε χαρακτηριστικά «χρειάζεται κάποιος που θα είναι πιο κριτικός και σκεπτικιστής απέναντι στο μνημόνιο και στην πορεία της χώρας».

Στη ψηφοφορία που ακολούθησε η Επιτροπή ψήφισε κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ., ΠΑΣΟΚ) υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Λιαργκόβα. Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Λαπατσιώρα ψήφισαν οι κύριοι Σαμοΐλης και Λαπαβίτσας. Ο Γιώργος Γαλέος εκ μέρους της Χρυσής Αυγής δήλωσε «παρών», ενώ ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) απείχε της ψηφοφορίας, καθώς όπως ανέφερε ¨η δημιουργική στατιστική είναι χρήσιμο εργαλείο για το σύστημα¨.

Τα σχόλια είναι κλειστά.