Ειδησεογραφικό site

Τουρκικός Τύπος: Τηλεφωνική επικοινωνία απόψε ή αύριο θα έχουν Ερντογάν – Πούτιν

33

Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, να υποστηρίζει ότι ο Τούρκος ομόλογός του δεν τον κάλεσε ποτέ για να απολογηθεί σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και μπορεί ο Ερντογάν να ισχυρίζεται ότι κάλεσε τον «τσάρο» του Κρεμλίνου αλλά εκείνος δεν απάντησε ποτέ, όμως, είναι πιθανό οι γραμμές να σταματήσουν να… μπερδεύονται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, λοιπόν, αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Ερντογάν – Πούτιν, είτε απόψε, είτε αύριο.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, την Πέμπτη ή την Παρασκευή σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους», αναφέρει η Daily Sabah επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο France24 δήλωσε: «Κάλεσα τον κ. Πούτιν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιστρέψει την κλήση μου».

Βέβαια, νωρίτερα τόνιζε πως δεν υπάρχει λόγος η Άγκυρα να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι αν υπάρχει μία πλευρά που πρέπει να απολογηθεί, δεν είμαστε εμείς. Εκείνοι που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μου πρέπει να απολογηθούν. Οι πιλότοι μας και οι ένοπλες δυνάμεις, απλώς εκτέλεσαν το καθήκον τους, το οποίο αφορά στην απάντηση των παραβιάσεων των κανόνων. Πιστεύω πως αυτή είναι η ουσία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.