Ειδησεογραφικό site

Τουρκικά πολεμικά πλοία έφτασαν στις Κυκλάδες!

54

Συναγερμός σήμανε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας το πρωί της Δευτέρας. Ενας στολίσκος τουρκικών πλοίων που πλέουν στο Αιγαίο συμμετέχοντας στην άσκηση «Beyaz Firtina» 2014 βγήκε από τις δεσμευμένες περιοχές για τη διεξαγωγή της άσκησης και εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού: «Kemal Reis», «Meltem», «Ιmbat», «Ruzgar», και «Firtina», τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση «Beyaz Firtina 2014» κινήθηκαν εκτός των δεσμευμένων περιοχών της άσκησης, και εισήλθαν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στην περιοχή των Κυκλάδων.

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία κινήθηκαν σε δύο ομάδες: Η φρεγάτα «Kemal Reis» μπήκε στο στενό του Καφηρέα, πέρασε νοτιοδυτικά της Άνδρου κινήθηκε ανοιχτά της Τήνου και αφού διέγραψε πορεία περίπου 180 μοιρών διήλθε από το στενό Τήνου-Μυκόνου και έπλευσε ανατολικά.

Ο στολίσκος με τα υπόλοιπα τέσσερα τουρκικά πολεμικά πλοία («Meltem», «Ιmbat», «Ruzgar», και «Firtina») κινήθηκε βόρεια της Νάξου, έπλευσε ανοιχτά της Πάρου και άλλαξε πορεία με κατεύθυνση νότια προς τη Σαντορίνη.

Αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο βρίσκονται όλα τα πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν τα τουρκικά πλοία, καθόλη τη διάρκεια του πλου τους. Την πορεία των τουρκικών πολεμικών παρακολουθούσαν και δύο ζευγάρια μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

42 παραβιάσεις σε μια μέρα έκαναν τα τουρκικά μαχητικά

Τον αριθμό ρεκόρ των 42 παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου σημείωσαν σήμερα Δευτέρα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου. Έξι τουρκικά μαχητικά, δύο εκ των οποίων οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, επτά ελικόπτερα και τρία τύπου CN-235 έκαναν 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και 42 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μπαινοβγαίνοντας κατά βούληση εκτός των περιοχών που είχαν λάβει άδεια για να κάνουν γυμνάσια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.