Ειδησεογραφικό site

Τουρκία: Στη νέα κυβέρνηση του Νταβούτογλου ο γαμπρός του Ερντογάν

42

Μετά την σαρωτική νίκη στις εκλογές της 1ης Νεομβρίου και την απόλυτη πλειοψηφία που κέρδισε το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΡΚ) στην Τουρκία, το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου είναι πια οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού στην Τουρκία. Στην σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών, ανακοινώθηκε η κυβέρνηση υπό τον Νταβούτογλου, την οποία ενέκρινε ο Ερντογάν.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της νέας κυβέρνησης, και αυτό που φυσιολογικά κέρδισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, είναι η υπουργοποίηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, του γαμπρού του Ερντογάν στην θέση του υπουργού Ενέργειας. Ο Μπεράτ έχει παντρευτεί την κόρη του προέδρου της Τουρκίας Εσρά Ερντογάν, σε έναν γάμο που είχε προκαλέσει πολλά σχόλια στην χώρα, με την χλιδή και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για αυτόν (πάνω από 7.000 ήταν οι καλεσμένοι) και με… κουμπάρο τον Κώστα Καραμανλή!

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα υπουργεία, ο Μεχμέτ Σίμσεκ αναβαθμίζεται αναλαμβάνοντας χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης πάντα όμως με αρμοδιότητα την Οικονομία, ο Μελβούτ Καβούσογλου επιστρέφει στο προηγούμενο πόστο του ως υπουργός Εξωτερικό, ενώ Εφκάν Αλά γίνεται ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.