Ειδησεογραφικό site

Τουρκία: Ντύθηκαν γυναίκες αλλά συνελήφθησαν σαν… τζιχαντιστές!

49

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δύο άντρες στην νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν ως ύποπτους τζιχαντιστές. Οι δύο άντρες είχαν μεταμφιεστεί σε γυναίκες φορώντας μπούρκα για να μπορέσουν να βρεθούν με τις αγαπημένες τους, των οποίων οι οικογένειες διαφωνούσαν με την σχέση τους.

Όμως, για κακή τους τύχη μια μηχανοκίνητη περίπολος της αστυνομίας συναντήθηκε με τους δύο άντρες και τα μάτια ενός αστυνομικού έπεσαν πάνω στα αντρικά παπούτσια του ενός. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο άντρες ως ύποπτους τζιχαντιστές, αφού η νοτιοανατολική Τουρκία συνορεύει με το Ισλαμικό Κράτος και πολλοί Τούρκοι πολίτες έχουν περάσει από εκεί για να γίνουν μαχητές στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου αποκάλυψαν ότι ντύθηκαν γυναίκες για να μπορέσουν να βρεθούν με τις αγαπημένες τους, ενώ γλίτωσαν στο παρά πέντε το λιντσάρισμα από τους ντόπιους, που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να τιμωρήσουν τους «τζιχαντιστές».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Μαρντίν «οι δύο άντρες ντύθηκαν γυναίκες για να καλύψουν τις ερωτικές τους υποθέσεις και τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία ως ύποπτοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους».

Στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας επικρατεί ανησυχία και ανασφάλεια για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η ανησυχία των κατοίκων είναι τόσο μεγάλη στην περιοχή που τον περασμένο Οκτώβριο όσοι άντρες είχαν αφήσει γένια πήγαν στα κουρεία να τα ξυρίσουν για να αφήσουν το πρόσωπό τους «ακάλυπτο» και να μη τους συγχέουν με τους τζιχαντιστές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.