Ειδησεογραφικό site

Ερντογάν: Ο λαός έδειξε τη βούλησή του

38

Ο λαός της Τουρκίας «έδειξε τη βούλησή του» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας, ωστόσο απέφυγε να πει ότι είναι ο νικητής της διαδικασίας από τον α’ γύρο και προανήγγειλε ότι θα κάνει δηλώσεις μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων.

«Ελπίζω ότι ο διαιτητής θα σφυρίξει τη λήξη, πάντως οι κερκίδες πήραν την απόφασή τους. Ο λαός έδειξε ποια είναι η βούλησή του», είπε ο Ερντογάν σε πλήθη υποστηρικτών του σε ένα συνεδριακό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, από όπου αναμένεται να μεταβεί αεροπορικώς στην πρωτεύουσα, Άγκυρα.

«Τη στιγμή που το αποτέλεσμα θα φθάσει στο 100%, θα μπορέσουμε να βγούμε στο μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων (του κόμματός) μας», δήλωσε ο ηγέτης του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK).

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο νυν πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 52,1% των ψήφων με το 97,9% των ψηφοδελτίων να έχει πλέον καταμετρηθεί και εκλέγεται από τον α’ γύρο.

Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα δεν αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα πριν από αύριο.

Περίπου 53 εκατ. Τούρκων προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα για την εκλογή του προέδρου της χώρας, ο οποίος θα αναδειχθεί για πρώτη φορά από τον λαό.

«Αύριο, Θεού θέλοντος, θα εγκαθιδρυθεί μια νέα Τουρκία, ξανά μια ισχυρή Τουρκία θα γεννηθεί από τις στάχτες», είχε πει ο Ερντογάν σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του στη χθεσινή και τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση, όπου έδωσε την υπόσχεση πως θα υπηρετήσει το λαό από τη νέα του θέση.

Ο… ροκ σταρ της τουρκικής πολιτικής σκηνής αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να… πεθάνει, παρά τα επανειλημμένα σκάνδαλα που έχουν πλήξει τη χώρα και την εικόνα του.

Από το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο ενεπλάκη και ο γιος του, Μπιλάλ, στη ροζ υπόθεση με τη φημολογούμενη σχέση του με γοητευτική δημοσιογράφο, μέχρι τα αιματηρά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη που είχαν ως τραγική συνέπεια το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, αλλά και την απαγόρευση του Twitter, ο Ερντογάν μοιάζει απτόητος.

Ο 60χρονος πολιτικός κατόρθωσε να επιβιώσει και να σώσει την πρωθυπουργική καρέκλα του κάνοντας αυτό που γνωρίζει πολύ καλά: να ασκεί επίθεση. Μάλιστα, από τους κύριους στόχους του ήταν και ο υπ’ αριθμόν 1 εχθρός του, ο πνευματικός ηγέτης, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγόρησε ανοιχτά για απόπειρα πραξικοπήματος και έδωσε εντολή για διενέργεια έρευνας, αλλά και έκδοσή του από τις ΗΠΑ, όπου ο ιεροκήρυκας ζει.

Παρά τα χτυπήματα, κατόρθωσε να κερδίσει και πάλι τους ψηφοφόρους του, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του Ισραήλ έπειτα από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, ακολουθώντας φιλολαϊκή πολιτική και προειδοποιώντας την κυβέρνηση του Μπένιαμιν Νετανιάχου ότι το Τελ Αβίβ θα πνιγεί στο αίμα που χύνει.
Όλα αυτά σε μία προσπάθεια να αποδειχθεί ισχυρός και ικανός να διατηρήσει τον ρόλο του… σουλτάνου παρά τα σκάνδαλα, τις διαδηλώσεις και τους εχθρούς του. Και όπως φαίνεται η προσπάθειά του αποδίδει καρπούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.