Ειδησεογραφικό site

Τον Ιωάννη Διώτη “δείχνει” ως υπαίτιο για “παρέμβαση” στη λίστα Λαγκάρντ ο Γ.Παπακωνσταντίνου

59

Ότι κατέστρεψε σκόπιμα το αρχικό στικάκι και παρέδωσε «πειραγμένο» αντίγραφο στο διαδοχό του στο υπουργείο, Ευ. Βενιζέλο, κατηγορεί τον Ι.Διώτη, ο πρώην ΥΠ.ΟΙΚ. Τι αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα.

Τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, «δείχνει» ως υπαίτιο για τον χειρισμό και την τύχη της περίφημης λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Πιο συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη στην εφημερίδα Real News, που στηρίζεται σε σημεία του απολογητικού υπομνήματος του πρώην ΥΠ.ΟΙΚ, το οποίο όμως όπως επισημαίνεται φαίνεται να μην έπεισε τον Άρειο Πάγο, ο Γ.Παπακωνσταντίνου “κατηγορεί” τον Ιωάννη Διώτη, ότι κατέστρεψε σκόπιμα το αρχικό usb (στικάκι) της Λίστας Λαγκάρντ, λέγοντας ότι “αυτό που παρέδωσε στον Ευ.Βενιζέλο ( διάδοχός του στο υπουργείο ) ήταν <<πειραγμένο>>…”

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει το Ειδικό Δικαστήριο -το δεύτερο στη διάρκεια της μεταπολίτευσης- με μοναδικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό, η Realnews αποκαλύπτει το απολογητικό του υπόμνημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Όσα αναφέρει σε αυτό προδιαγράφουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την υπερασπιστική γραμμή που αναμένεται να ακολουθήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγορεί ευθέως τον Ι. Διώτη ως εκείνον, ο οποίος κατέστρεψε το usb που του παρέδωσε και μάλιστα όχι κατά λάθος αλλά εσκεμμένα!

Αφήνει δε σαφείς αιχμές ότι αυτό που τελικώς παρέδωσε ο πρώην εισαγγελέας στον διάδοχό του υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο, ήταν «πειραγμένο», αρνούμενος ότι εκείνος προχώρησε σε οποιαδήποτε αλλοίωση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ ή ότι έκανε οποιαδήποτε συνεννόηση με τους συγγενείς του, προκειμένου να αφαιρέσει τα ονόματά τους.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν τα ονόματα των μαρτύρων “υπεράσπισης” που κατέθεσαν. Πρόκειται για τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Νικόλαο Διαμαντούρο, τον καθηγητή Λουκά Τσούκαλη, αλλά και τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο, που προτάθηκε από Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αιχμές τέλος αφήνει και κατά του τότε διοικητή του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη που είχε δηλώσει ότι το ΥΠ.ΟΙΚ του είχε παραδώσει ένα κατάλογο “μόνο 10 περιπτώσεων” από τη λίστα Λαγκάρντ, επιμένοντας ότι ο ίδιος του είχε παραδώσει τις περιπτώσεις “20 καταθετών”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.