Ειδησεογραφικό site

“Τομές” Τσίπρα στον τουρισμό: Καταργεί “βραχιολάκι” και συμβάσεις ανέγερσης συγκροτημάτων-Νέα “Ολυμπιακή”

36

Τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον κρισιμότερο τομέα της οικονομίας, τον τουρισμό, παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος στο ΕΒΕΑ. Επανέλαβε τη δέσμευση για ίδρυση κρατικής τραπεζας αναπτυξης και εξήγγειλε Τουριστικό Επιμελητήριο

Την άρση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, την κατάργηση του “μνημονιακού”¨όπως ανάφερε, μοντέλου all inclusive που εφαρμόζεται στα ξενοδοχεία, ενώ εξήγγειλε την δημιουργία κρατικής “Ολυμπιακής”, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος στον τομέα του τουρισμού σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε την επανεξέταση όλων των συμβάσεων παραχώρησης γης για την ανοικοδόμηση τουριστικών συγκροτημάτων, καθώς και τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας υπό δημόσιο έλεγχο, καθώς και τη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου.

Επίσης, όπως τόνισε, θα υπάρξει άρση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ενώ παράλληλα στράφηκε κατά του μοντέλου all inclusive που εφαρμόζεται στα ξενοδοχεία, χαρακτηρίζοντάς το, ως «μνημονικό μοντέλο του τουρισμού που προωθούν τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.