Ειδησεογραφικό site

Τι συζήτησαν Σαμαράς και Καραμανλής στο πρώτο τετ-α-τετ

42

Τις προθέσεις του φέρεται να αποκάλυψε στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος της ΝΔ και σημερινός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την προεδρική εκλογή του Μαρτίου αλλά και το σχέδιό του για την ¨ανασύσταση¨της κεντροδεξιάς παράστασης.

Η συνάντηση, με βαριά πολιτική ατζέντα, πραγματοποιήθηκε στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, στο εστιατόριο «Μύλος» του ξενοδοχείου Χίλτον, και ήταν κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά, την οποία αποδέχτηκε ο Κώστας Καραμανλής. Έγινε δε σε μία περίοδο που η Αθήνα έχει ανοιχτά εκτός των άλλων και τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, «της επόμενης μεταμνημονιακής ημέρας», αλλά και των σχέσεων με την Τουρκία.

Κύρια όμως αιτία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ήταν η πρόθεση του κ.Σαμαρά να ενημερώσει ο ίδιος σε προσωπικό επίπεδο και πρώτον απ΄όλους, τον Κώστα Καραμανλή για την απόφασή του σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή του υποψήφιου για την Προεδρική εκλογή, της αναζήτησης των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και φυσικά το σενάριο των πρόωρων εκλογών, αλλά και το πλάνο του Πρωθυπουργού και σημερινού προέδρου του κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις με ορίζοντα την Προεδρική εκλογή.

άλλες πηγές πάντως αναφέρουν ότι ο Αντ.Σαμαράς θα επιχειρήσει να “βυθομετρήσει” τις διαθέσεις του Κώστα Καραμανλή, μετά και τα νέα δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου που επανέφεραν στην επικαιρότητα σενάρια περί σκέψεων του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ να απέχει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Σαμαράς, αναμένεται να αναφέρει στον πρώην Πρωθυπουργό, και τις σκέψεις του για την ανασύσταση μιας ενιαίας κεντροδεξιάς παράταξης.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο νυν και ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκονται σε δημόσιο χώρο χωρίς την αφορμή κομματικής εκδήλωσης η θεσμικής υποχρέωσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.