Ειδησεογραφικό site

Τι μέτεδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ για το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας

30

Για δεύτερη αποτυχία των Ελλήνων βουλευτών να εκλέξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνοντας ότι, αν δεν εκλεγεί στην τελική, τρίτη ψηφοφορία την ερχόμενη εβδομάδα, τότε η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

«Οι Έλληνες βουλευτές δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου στη δεύτερη ψηφοφορία με τον Αντώνη Σαμαρά να χρειάζεται άλλες 12 ψήφους στην τελική, τρίτη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην ελληνική βουλή προκειμένου να αποφύγει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», αναφέρει το Reuters. «Συγκεντρώνοντας 168 ψήφους , ο Σταύρος Δήμας, ο υποψήφιος του Α. Σαμαρά για την προεδρία, θα πρέπει στην τρίτη ψηφοφορία να συγκεντρώσει 180 ψήφους για την εκλογή του».

Για τους «Financial Times», το ελληνικό κοινοβούλιο απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο και στην δεύτερη ψηφοφορία αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόωρων εκλογών το Φεβρουάριο αλλά και φέρνοντας στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ . Ο Σταύρος Δήμας ,υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού για την ελληνική προεδρία, απέσπασε 168 ψήφους, οκτώ περισσότερους από την πρώτη ψηφοφορία μετά την έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για συναίνεση.

Ο υποψήφιος του Έλληνα πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά για την προεδρία, απέτυχε να νικήσει στο δεύτερη ψηφοφορία, ωστόσο, κατάφερε να αποσπάσει οκτώ περισσότερες ψήφους από την πρώτη ψηφοφορία χάρη στην υποστήριξη ανεξάρτητων βουλευτών, σύμφωνα με την «Wall Street Journal».  

Δεύτερη αποτυχία της ελληνικής βουλής να εκλέξει πρόεδρο αφού περισσότεροι από 100 βουλευτές σε σύνολο 300, δεν ψήφισαν τον εκλεκτό του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα, γράφει η «Liberation».

Στο ίδιο μήκος κινείται και η γαλλική εφημερίδα «La Croix». «Σε περίπτωση που και στην τρίτη ψηφοφορία δεν εκλεγεί πρόεδρος , γράφει η εφημερίδα, τότε η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου», υποστηρίζει.

Για τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», η ελληνική βουλή απέτυχε για δεύτερη φορά να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Αν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει μία  πρόοδο, γράφει η εφημερίδα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι  δύσκολο την ερχόμενη εβδομάδα να συγκεντρώσει ο υποψήφιος του Έλληνα πρωθυπουργού τις απαιτούμενες ψήφους – 180 στον αριθμό- στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.