Ειδησεογραφικό site

Τι λένε τα άστρα για τον Γιάνη Βαρουφάκη!

56

Την άνοιξη του 2012 ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωνε ότι«δεν θα κατέβει ποτέ στην πολιτική, ούτε θα δεσμευτεί με κάποια εταιρία». Τρία σχεδόν χρόνια μετά, ο νέος τσάρος της Οικονομίας-και talk of the town για τις στιλιστικές και όχι μόνο επιλογές του- βρέθηκε να παραβιάζει την απαράβατη αρχή του, τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Ειδικός, από ακαδημαϊκή άποψη, στη «θεωρία των παιγνίων», ο δυναμικός και τολμηρός Κριός (Ήλιος στον Κριό και Αφροδίτη στον Κριό σε τρίγωνο με τον επαναστατικό, διανοητικό και προχωρημένο Ουρανό) φαίνεται να ξέρει πολύ καλά πως παίζεται το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης.

Ακόμη κι αν η πύρινη προσέγγιση του αυθεντικού Κριαριού που μπαίνει κατευθείαν στη «μάχη» με λυμένα ζωνάρια, δεν του επιτρέπει να μοιάζει με κανέναν από τους προκατόχους του. Είναι χαρακτηριστική η άποψη του Τζέιμς Γκάλμπρεθ, συναδέλφου του καθηγητή από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, όταν μιλώντας για αυτόν στο Bloomberg, έλεγε ότι «η σκέψη του Βαρουφάκη βρίσκεται παραπάνω από μερικά βήματα μπροστά». Η οξυθυμία και η επιθετικότητα πάντως (Ήλιος τετράγωνο με Άρη και Σελήνη σύνοδο με Άρη) φαίνεται πως είναι ένα βασικό ζητούμενο για τον Yanis.

Αυτά ως προς τη μία όψη του νομίσματος. Γιατί η υδάτινη ιδιοσυγκρασία του από την άλλη (4 πλανήτες σε ζώδια του νερού–Σελήνη, Άρης, Ερμής και Ποσειδώνας- που σχηματίζουν μεταξύ τους όλοι όψεις τριγώνου) τον διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό από το κλασικό Κριάρι που γίνεται συχνά απερίσκεπτο, βιαστικό, εγωκεντρικό.

Η ευαισθησία, η ενσυναίσθηση, η εκλέπτυνση, ακόμη και η καλλιτεχνικότητα που του προσδίδει αυτή η συσσώρευση πλανητών στο νερό, μπορεί να μην είναι εκ πρώτης όψεως ορατές, δεν παύουν όμως να ενυπάρχουν στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του νέου υπουργού, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «κράμα» της επιθυμίας του για ανεξαρτησία και νέα ξεκινήματα (άπειρα, αν μελετήσει κανείς το βιογραφικό του) και της ανάγκης του για συναισθηματική ασφάλεια και οικεία περιβάλλοντα.

Όποιος τον έχει ακούσει στις εκπομπές που μέχρι πριν λίγο καιρό έκανε στα ερτζιανά, θα θυμάται το μελωδικό «πάντρεμα» των οικονομικών θεωριών στις οποίες έχει εντρυφήσει ο νέος υπουργός Οικονομικών με σονάτες του Μότσαρτ ή συμφωνίες του Μπετόβεν(ο Ερμής στον Ιχθύ σε τρίγωνο με τη Σελήνη στον Καρκίνο και τον Ποσειδώνα στον Σκορπιό, δείχνει άνθρωπο που οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες του εκφράζονται με τον πιο λυρικό, ακόμη και ρομαντικό τρόπο).

Η καριέρα του τουλάχιστον σε τρεις από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη καθώς και η αίσθηση του εαυτού του ως εσαεί «ξένου», όποιος κι αν είναι ο τόπος κατοικίας του καταδεικνύεται από τησύνοδο Δία-Κρόνου, ενώ η αντίθεσή του Ερμή με τον σκοτεινό αλλά και αναγεννητικό Πλούτωνα στην Παρθένο, δείχνει πως ο λόγος, η γραφή, ο τρόπος που επικοινωνεί δεν μπορεί παρά να είναι για την, και στην ουσία των πραγμάτων. Συνειδητά ή ασυνείδητα, γραφή και λόγος εκφέρονται για να προκαλέσουν κρίση, με σκοπό την καταστροφή (του γερασμένου κατεστημένου;) αλλά και την καταστροφή του ίδιου.

Πρόκειται για μια όψη κομβική στο ωροσκόπιό του, που δείχνει πως σε ένα βαθμό, ο κ. Βαρουφάκης ήρθε στο προσκήνιο για να λειτουργήσει ως ένα είδος «καταλύτη». Τα τελευταία χρόνια ο «πιο ενδιαφέρων άντρας στον κόσμο» πέρασε δια πυρός και σιδήρου με Πλούτωνα και Ουρανό να σφυροκοπούν διαδοχικά τα πιο πυρηνικά σημεία του ωροσκοπίου του.

Φαίνεται πως ο σκληροτράχηλος Κριός κατάφερε να βγει όχι μόνο αλώβητος, αλλά με το «άγγιγμα» του Ποσειδώνα και του Άρη στη γενέθλια αντίθεση Ερμή-Πλούτωνα την ημέρα των εκλογών, ήρθε στα χέρια του εξουσία και δύναμη

Τα σχόλια είναι κλειστά.