Ειδησεογραφικό site

Τι λένε τα άστρα για τις εκλογές;

55

 

Τα άστρα έχουν τη δική τους αλήθεια για το αποτέλεσμα των εκλογών. Μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν την Κυριακή το βράδυ. Ας δούμε, λοιπόν, τι προβλέπουν οι πλανήτες.

Έχοντας μπροστά μας, την άνοιξη, το τελευταίο κατά σειρά από τα επτά διαδοχικά τετράγωνα Πλούτωνα – Ουρανού, η μάχη μάζας και εξουσίας είναι πλέον χειροπιαστή. Η εν λόγω μάχη συστήματος και ανθρώπινης ισχύος δε θα μπορούσε να φωτογραφίζεται χαρακτηριστικότερα από την εκλογική μάχη Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια των δύο αρχηγών/εκφραστών των συγκεκριμένων παρατάξεων και των ιδεολογιών τους. Που πάει όμως το πράγμα την Κυριακή των εκλογών; Σαμαράς ή Τσίπρας;

Η ημέρα των εκλογών, η 25η Ιανουαρίου 2015, ξεκινά με Σελήνη στον Κριό. Η Σελήνη μιλά για το ένστικτο και το συναίσθημα, συνεπώς είναι ένα ασφαλές αστρολογικό συμπέρασμα πως έχουμε ένα λαό ο οποίος θα πάει στις κάλπες με θυμό, με οργή, με αποφασιστικότητα, με ψήφο τιμωρίας ίσως. Μία Σελήνη σε όψη τετραγώνου με τον σκοτεινό, καταπιεστικό, τυραννικό Πλούτωνα στον Αιγόκερω δείχνει συλλογική μνήμη φόβου, αλλά μιλά επίσης και για μία προσπάθεια του καθεστώτος να εκφοβίσει και να χειριστεί τη μάζα. Μία Σελήνη σε συγκλίνουσα όψη συνόδου με τον επαναστατικό, εκρηκτικό Ουρανό που έχει ορθοδρομήσει κι αυτός στο ζώδιο του Κριού, μιλούν για ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος, και μάλιστα σε έναν πολύ βαθύτερο και πολύ ουσιαστικότερο τρόπο από τον προφανή.

Τα δεδομένα της χώρας αλλάζουν, αυτό είναι κάτι περισσότερο από προφανές. Έχοντας μπροστά μας, την άνοιξη, το τελευταίο κατά σειρά από τα επτά διαδοχικά τετράγωνα Πλούτωνα – Ουρανού, η μάχη μάζας και εξουσίας είναι πλέον χειροπιαστή. Η «μηχανή» ενάντια στον άνθρωπο, Οργουελικά παγκόσμια σενάρια κι αντίκρυ τους, η ανθρώπινη μοναδικότητα του καθενός και ταυτόχρονα η δύναμη της συλλογικότητας. Η Ελλάδα, για λόγους γεωγραφικούς, γεωπολιτικούς και οικονομικούς, έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα για να πρωταγωνιστήσει στις αλλαγές που έρχονται.

Η μάχη αυτή συστήματος και ανθρώπινης ισχύος δε θα μπορούσε να φωτογραφίζεται χαρακτηριστικότερα από την εκλογική μάχη Νέας Δημοκρατίας – ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και κατά συνέπεια των δύο αρχηγών/εκφραστών των συγκεκριμένων παρατάξεων και των ιδεολογιών τους.

Φυσικά, η ώρα της κρίσεως έρχεται πάντοτε – και για τον κ. Σαμαρά φωτογραφίζεται, θα μπορούσε να πει κανείς, από την παρουσία του Κρόνου απέναντι από τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο του στους Διδύμους. Ο Κρόνος, η αιχμή του δόρατος του προσωπικού μας κάρμα στο γενέθλιο χάρτη μας, σηματοδοτεί πως κάθε δράση έχει αντίδραση.

Με τον Ήλιο του απέναντι σε αυτό τον Κρόνο, και μάλιστα σε γενέθλια σύνοδο με τον Άρη, ο κ. Σαμαράς διαχειρίζεται την επερχόμενη ώρα της κρίσεως «άτσαλα», με αποτέλεσμα είτε να μην πείθει (στην καλύτερη περίπτωση) είτε να εξοργίζει (…όπως προαναφέραμε για τη Σελήνη των εκλογών στον Κριό, και το συναίσθημα του θυμού που διέπει το εκλογικό σώμα τη μέρα εκείνη…)

Με αυτόν τον αναπόδραστο Κρόνο επί τω έργω τουλάχιστον ως τις αρχές του καλοκαιριού του 2016, η απομάκρυνση του Αντώνη Σαμαρά από τον πρωθυπουργικό θώκο είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε γενικότερη απομάκρυνσή του από το πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς πιστεύω πως αμέσως μετά τις εκλογές θα τεθεί ζήτημα διαδοχής του στην ηγεσία του κόμματος, ενώ μία προσπάθεια να ιδρύσει ένα νέο κόμμα (μία τακτική στην οποία έχει και παλαιότερα καταφύγει) δε νομίζω πως θα στεφθεί με επιτυχία.

Έχουμε λοιπόν έναν κόσμο, μία πολιτική, μία αντίληψη και μία ιδεολογία η οποία έχει υπάρξει κραταιότατη στον τόπο μας και η οποία εμφανώς παρέρχεται.

Τι έρχεται;

Ποιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που, εννέα μόλις χρόνια μετά την εμφάνισή του στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας, ετοιμάζεται κλείνοντας τα 40 του χρόνια να διαβεί τις πύλες του Μαξίμου;

Σίγουρα είναι ένας άνθρωπος που έχει άστρο, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα τόσο στο γενέθλιο χάρτη του, όσο και στην περσινή του Ηλιακή επιστροφή, με σύνοδο Ήλιου/Δία.

Γεννημένος μόλις 4 ημέρες μετά τη Μεταπολίτευση, ο αστρολογικός του χάρτης έχει άρρηκτους δεσμούς με το ωροσκόπιο της Μεταπολίτευσης μιας και γεννιέται στις ίδιες αστρολογικές συνθήκες που γεννήθηκε η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Σε μία εξαιρετικά κομβική χρονιά για τη χώρα όπως είναι το 2015, καλείται να επιδείξει τόλμη, και να κινηθεί ανατρεπτικά και διαφορετικά από ό,τι έχει συνηθίσει ο ελληνικός λαός από τους πολιτικούς του.

Στο γενέθλιο ωροσκόπιο του Αλέξη Τσίπρα, διαφαίνεται η ικανότητα ενός ανθρώπου να κάνει τη διαφορά, και να γράψει ιστορία κυριολεκτικά σε όποιον τομέα αποφασίσει να κινηθεί. Η πολιτική είναι μια προφανής επιλογή για κάποιον με τον πλανήτη της εύνοιας και της επέκτασης, τον Δία, στον 10ο οίκο της κοινωνικής προβολής, και μάλιστα σε ευνοϊκότατη όψη τριγώνου με τον Ερμή, κυβερνήτη του ωροσκοπίου του.

Ταυτόχρονα, ο Ουρανός, κυβερνήτης του 10ου οίκου, τριγωνίζει το Μεσουράνημα, απογειώνοντας κυριολεκτικά τη δυνατότητα του ανθρώπου να έχει απήχηση στις μάζες . Τρίγωνο επίσης σχηματίζει το Μεσουράνημα με τον Ωροσκόπο, δίνοντάς μας έναν άνθρωπο ο οποίος κυριολεκτικά πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ για να αποτύχει σε θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας και προβολής.

Εξετάζοντας όλα τα αστρολογικά δεδομένα, θεωρούμε βέβαιο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα διαβεί την πόρτα του Μαξίμου στις αρχές της χρονιάς, κι αν χάσει την αυτοδυναμία αυτό θα είναι οριακό. Μέσα στο 2015 θα την έχει, όμως, καθώς αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας, τότε θα έχουμε συντομότατα εκ νέου εκλογές (μεγάλες πιθανότητες για κάτι τέτοιο έχουμε στις εκλείψεις του Σεπτεμβρίου).

Πηγή: matrix24.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.