Ειδησεογραφικό site

Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από την κόντρα Αλέξη – Ζωής

33

 

Η διαφωνία Τσίπρα – Κωνσταντοπούλου για τις πρόωρες εκλογές υπήρξε η θρυαλλίδα που πυροδότησε την «υπόγεια» σύγκρουση που σοβούσε επί μήνες μεταξύ τους.

Ωστόσο, πίσω από τις επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς που ανταλλάσσουν η Ζωή με τον πρωθυπουργό είναι και ο «πόλεμος»  για το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αφού το ενδεχόμενο συνεργασίας της Ζωής με την «Λαϊκή Ενότητα» προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα με τις δηλώσεις συνεργατών σηματοδοτείται το τέλος της ανοχής για την Ζωή.

Κι αυτό διότι, πέρα από τη διαφωνία με τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη μια και με την στάση των δανειστών από την άλλη, τώρα διαφώνησε δημόσια και με την επιλογή Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Παρασκευή και Σάββατο η Ζωή επαναλάμβανε δημοσίως – και οι δηλώσεις αυτές μεταδόθηκαν ζωντανά από το κανάλι της Βουλής – ότι ο Τσίπρας έκανε εκλογές στα «μουλωχτά», αγνόησε την Βουλή και ενημέρωσε μόνο τους εκβιαστές-δανειστές, οι οποίοι κατά την άποψή της ενέκριναν τις εκλογές.

Επίθεση Τσίπρα στην Ζωή: Είσαι δικτάτορας

 

Η «σκληρή» απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στην Ζωή δεν άργησε να έρθει… «Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή», σημειώσαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζεται για πρώτη φορά ότι η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το τρίτο πολιτειακό αξίωμα, ήταν λανθασμένη.

Ζωή: Ο Τσίπρας έκανε εκλογές στα μουλωχτά και το ήξεραν μόνο οι δανειστές-εκβιαστές


Επίθεση με βαριές εκφράσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πριν αλλά και μετά τη συνάντησή της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρασιώπησε την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών από τη Βουλή. Την ίδια ώρα ανέφερε οτι το ίδιο έπραξε και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα η οποία όπως σημείωσε παραιτήθηκε στα μουλωχτά.

«Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδιασίας από από τη Βουλή» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου στον διάλογο που είχε με τον κ. Λαφαζάνη.

«Για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλη», τόνισε.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση, το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αποδεδειγμένα αντιστρατεύονται τη Δημοκρατία, αποδεδειγμένα πολεμούν τη συνταγματική λειτουργία και τη συνταγματική νομιμότητα», ανέφερε.

Επίθεση Νο2 από την Ζωή: «Ξεσπάθωσε» κατά του Αλέξη: Κάτω από το Μανδύα της Εξουσίας έκρυβε το μαχαίρι

Λίγες ώρες μετά την επίθεση Τσίπρα κατά της Προέδρου της Βουλής, την οποία χαρακτήρισε δικτάτορα, η δεύτερη επέστρεψε τον χαρακτηρισμό και υποστήριξε ότι ο άλλοτε πολιτικός της σύντροφος έκρυβε κάτω από το μανδύα της εξουσίας το μαχαίρι.

«Δικτάτορες δεν είναι εκείνοι που προστατεύουν τους Θεσμούς, αλλά όσοι τους υπονομεύουν», είπε, απαντώντας στη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ σε άλλο σημείο, σημείωσε πως:«Δεν τιμά όσους ενσαρκώνουν τους Θεσμούς να επιλέγουν με διαρροές και non paper να υπονομεύουν την Πρόεδρο της Βουλής. Οι ενέργειές τους τους εκθέτουν… Κάτω απο το Μανδύα της Εξουσίας κρύβουν το μαχαίρι. Μόνο λύπη και θλίψη προκαλούν οι μέσω κύκλων επιθέσεις».

Παράλληλα η κυρία Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατηγορώντας ότι έχει συμπράξει σε θεσμική εκτροπή. Είπε πως σήμερα του έστειλε επιστολή που του επισημαίνει ότι δρομολόγησε με αντισυγματικό τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Επισήμανε επίσης, πως δεν επικράτησαν οι απόψεις του καθηγητή Παυλόπουλου που κατήγγειλε το μνημόνιο ως αντισυντασγματικό, αλλά του βουλευτή της ΝΔ Παυλόπουλου που ψήφιζε μνημόνια.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο περιθώριο της προγραμματισθείσας για σήμερα διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, η οποία όμως ανεβλήθη για αύριο, λόγω έλλειψης απαρτίας.

Πίσω από όλα αυτά προφανώς, βρίσκεται το ενδεχόμενο συνεργασίας της Ζωής με το κόμμα Λαφαζάνη, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει τα ποσοστά του, ενδεχόμενο που εξαγριώνει το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Η ειρωνεία του Λαφαζάνη για τις εκλογές και τον Τσίπρα

Συμμετέχοντας τόσο καιρό στα απαράτσικ του Μαξίμου και γνωρίζοντας τις αντιλήψεις του πρωθυπουργικού επιτελείου, αλλά και την επίμονη ρητορική του Τσίπρα στη δημοκρατική νομιμότητα ο κύριος Λαφαζάνης, καθισμένος εκ δεξιών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ειρωνεύτηκε σαν αντιδημοκρατική την επιλογή Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές αυγουστιάτικα, έκφραση που ενόχλησε το πρωθυπουργικό επιτελείο και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με κάθε ευκαιρία επιχειρηματολογεί ότι είναι υπέρ του λαού και τονίζει ότι οι εκλογές είναι προκειμένου οι πολίτες να τοποθετηθούν και να πουν αν εγκρίνουν ή αν απορρίπτουν τη συμφωνία.

Μπροστά στις κάμερες, ο κ. Λαφαζάνης με ειρωνικό τρόπο αναφέρθηκε στην επίσπευση των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «πολύ Δημοκρατία» και ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «αν μπορούσε ο Τσίπρας, θα τις έκανε στις 6 Σεπτεμβρίου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.