Ειδησεογραφικό site

Τι αλλαγές ζητά η τρόικα για τις 100 δόσεις – Πώς αντιδρά η κυβέρνηση

54

Λιγότερες δόσεις για λιγότερους οφειλέτες, με αυστηρά περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια ζητά η Τρόικα από την κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση χρεών είναι ήδη νόμος του κράτους και έχει τεθεί σε εφαρμογή μάλιστα εδώ και μία εβδομάδα, η Τρόικα επιμένει να ζητά την απόσυρση του μέτρου.

Περιμένει μάλιστα τα νεότερα στοιχεία για την πορεία των εισπράξεων φόρων του Νοεμβρίου, που ήταν ο πρώτος μήνας που ίσχυσε η ρύθμιση, για  υποστηρίξει και να απαιτήσει από την κυβέρνηση ότι το μέτρο κάνει ζημιά στα δημόσια έσοδα, ανοίγει «παράθυρο» για φοροφυγάδες (σσ: τα ίδια δηλαδή που λέει και ο κύριος Σόιμπλε) και δεν θα αποδώσει όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Στην κυβέρνηση αποκρούουν τις πιέσεις αυτές, θεωρώντας ότι η ρύθμιση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε χιλιάδες φορολογούμενους, αλλά και τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό –κάτι που απομένει να φανεί από την πορεία της είσπραξης των κρατικών εσόδων τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Αποκλείουν να αλλάξει αναδρομικά η ρύθμιση για όσους ήδη την έκαναν και θεωρούν casus belli αν επιμείνει η Τρόικα για λιγότερες από 100 δόσεις, επειδή αποτέλεσε πρωθυπουργική εξαγγελία.

H Τρόικα, πάντως, πιέζει για αλλαγές στο νέο σύστημα ρυθμίσεων χρεών με τις 100 δόσεις, η οποία ζητεί να αλλάξει στα εξής σημεία –ακόμα και αναδρομικά για όσους έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτήν!

Πηγή: newmoney.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.