Ειδησεογραφικό site

Της κακομοίρας στην πολιτική σκηνή της χώρας μετά τις καταγγελίες για δωροδοκίες βουλευτών

51

Του Γιάννη Μιχαήλ

Κυριολεκτικά της «κακομοίρας» (για να θυμηθούμε την υπέροχη ταινία με τον μπακαλόγατο Κώστα Χατζηχρήστο) γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας πυροδότησε για άλλη μια φορά τα χειρότερα αντανακλαστικά του νεοέλληνα (τα οποία βέβαια διαπερνούν και τους εθνοπατέρες, οι οποίοι δεν αποτελούν και το αγλάισμα της κοινωνίας), με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Την ώρα κατά την οποία η χώρα προσπαθεί να βγει από το τέλμα της οικονομικής ύφεσης, η εκλογή του προέδρου, αντί να ομονοήσει τα κόμματα αφού στο κάτω-κάτω, ο ανώτατος άρχων είναι στην κυριολεξία διακοσμητικό στοιχείο, χωρίς να έχει αρμοδιότητες, προκάλεσε αλυσιδωτές εκρήξεις σε πολιτικό επίπεδο, που ξεπέρασε και τα όρια του κλαυσίγελου.

Γιατί ποιον άλλον χαρακτηρισμό μπορεί να δώσεις σε μια ιστορία, η οποία εδώ και μερικούς μήνες, είναι το κυρίαρχο γεγονός, αφού εν τω μεταξύ, συνέβησαν και πολλά άλλα ευτράπελα, που έχουν σχέση με την εξαγορά βουλευτών.

Ας πάρουμε όμως από την αρχή το παραμύθι που εκτυλίσσεται. Πριν από μερικούς μήνες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενα ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι επιχειρηματίες ετοίμασαν ένα κουμπαρά με πολλά εκατομμύρια για να δωροδοκήσουν βουλευτές και να ψηφίσουν πρόεδρο, υιοθέτησαν άκριτα τις καταγγελίες.

Για το θέμα επενέβη η δικαιοσύνη, αλλά κανείς από τους μάρτυρες οι οποίοι εκλήθησαν να καταθέσουν δεν είπαν τίποτα συγκεκριμένο.

Ακολούθησε κατόπιν μια καταγγελία από την βουλευτή των ΑΝΕΛ κα. Ξουλίδου, ότι τάχα κάποιος βορειοηπειρώτης ονόματι Σούκουρης, την προσέγγισε για να την δωροδοκήσει, αλλά και εδώ αποδείχτηκαν άνθρακες οι κατηγορίες, αφού όλα όσα έγιναν αφορούσαν κάποιες συνομιλίες στο Facebook.

Έκτοτε υπήρχαν μερικές ακριτομυθίες για δωροδοκίες, χωρίς πάλι να κατονομάζονται πρόσωπα, για να φτάσουμε το πρωί της Παρασκευής οπότε και έγινε το έλα να δεις (πού σε ρε Ζήκοοοοο;;).

Στον ΑΝΤ1 ο Λάκης Λαζόπουλος (τώρα πως ξεφύτρωσε έτσι ξαφνικά απέναντι στον Παπαδάκη) έριξε μια τουφεκιά. Ο γνωστός Λάκης μίλησε για χρηματισμό βουλευτών και – ώ του θαύματος – έσκασε αμέσως μούρη ο ηθοποιοβουλευτής Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος ανακοίνωσε με εμβρίθεια ότι εγώ είμαι το θύμα…

Εν ριπή οφθαλμού κινήθηκε ο μηχανισμός του κόμματος του κ. Καμμένου και στη μία το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου. Εκεί αποκαλύφθηκαν πράγματα και θάματα χωρίς να ειπωθούν ονόματα, αλλά αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι ο μέγας… χορηγός του Χαϊκάλη ήταν κάποιος Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος κατά διαβολική σύμπτωση ήταν και σύμβουλος του κ. Καμμένου. Ακολούθησε όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό ένας πανικός και ως συνήθως το θέμα πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σε όλα αυτά τα σενάρια που προαναφέραμε υπάρχουν δύο δρόμοι.

Πρώτον: Εάν οι καταγγελίες ήταν αληθινές, όσοι τόλμησαν να παίξουν τέτοια αισχρά παιχνίδια πρέπει να καταδικαστούν τόσο ποινικά όσο και στη συνείδηση του Ελληνικού λαού.

Δεύτερον: Εάν οι καταγγελίες είναι έωλες τότε οι εμπνευστές παρόμοιων άθλιων σεναρίων πρέπει να γίνουν περίγελως. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Η χώρα μας δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να ασχολείται με πομφόλυγες και ήσσονος σημασίας ζητήματα. Πρέπει κάποια στιγμή να επικρατήσει η σύνεση και ο ορθολογισμός.

Δεν είναι δυνατόν να είμαστε μονίμως οι αρνητικοί δακτυλοδεικτούμενοι σε Ανατολή και Δύση.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.