Ειδησεογραφικό site

Την Τρίτη στον Άγιο Διονύσιο η εξόδιος για τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο – Η ταφή στου Ζωγράφου

68

Την Τρίτη xaralambopoulosστις 11:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Γιάννη χαραλαμπόπουλου από το ναό του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία, με δηλώσεις της, εξάρουν την αγωνιστική και πολιτική διαδρομή του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου που έφυγε, πλήρης ημερών, από τη ζωή. Κοινή επισήμανση το ήθος του αλλά και οι αγώνες του για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τονίζει:«Η ζωή του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου ήταν ένας διαρκής αγώνας για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Εξορίστηκε, φυλακίστηκε, βασανίστηκε, υπερασπιζόμενος ιδέες και ιδανικά που καθόρισαν την ύπαρξή του», σημειώνει ο κ. Παπούλιας στο συλλυπητήριο μήνυμά του και προσθέτει: «Η πολιτική ήταν γι’ αυτόν μια υπόθεση προσφοράς, όχι εξουσίας. Για τους δικούς του ανθρώπους η απώλειά του είναι αξεπέραστη γατί πίσω από τη δημόσια εικόνα βρισκόταν ένας χαρισματικός άνθρωπος».

Α. Σαμαράς: Υπερασπιστής των εθνικών μας δικαίων

«Ένας έντιμος πολιτικός και μαχητικός υπερασπιστής των εθνικών μας δικαίων έφυγε από κοντά μας» αναφέρει στο μήνυμά του για το θάνατο του Γιάννη Χαραλαμπόπουλο ο Αντώνης Σαμαράς. «Ως φίλος και συμπατριώτης του, εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου», καταλήγει το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Ευ. Βενιζέλος: Εμβληματική φυσιογνωμία της Δημοκρατικής Παράταξης

Δήλωση του για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χαραλαμπόπουλου έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντάς τον ως «μια από τις πιο μεγάλες εμβληματικές φυσιογνωμίες της δημοκρατικής παράταξης».
«Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της παράταξης και φεύγει έχοντας την πλήρη εκτίμηση όλου του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Μια από τις πιο μεγάλες εμβληματικές φυσιογνωμίες της δημοκρατικής παράταξης, ένας κορυφαίος αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, ένας πραγματικός υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος έφυγε πλήρης ημερών από κοντά μας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι ότι ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος «στάθηκε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου και έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στην ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ έχοντας πάντα μια έντονη αίσθηση αξιοπρέπειας» και επισήμανε ότι «ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έδωσε μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες και ως αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών και Εθνικής ‘Αμυνας χειρίστηκε κρίσιμα θέματα της εθνικής πολιτικής».

Και κατάληξε ο κ. Βενιζέλος:
«Στην οικογένεια του και ιδιαίτερα στον γιο του Γιώργο, μέλος της ηρωικής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-12, απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική προσωπικότητα με ήθος

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Ο Γ. Χαραλαμπόπουλος υπήρξε μια πολιτική προσωπικότητα που, με το ήθος του αλλά και τους αγώνες του για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη χώρα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του ιστορικού στελέχους, αγωνιστή της αντίστασης κατά της Δικτατορίας, πρώην Αντιπροέδρου των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χαραλαμπόπουλου» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
«Το ήθος οι αγώνες του και η συνέπεια του ας αποτελούν για όλους παράδειγμα. Η ιστορία έχει καταγράψει τη διαδρομή του. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου:
«Ο σύντροφος, ο αγωνιστής, ο δάσκαλος Γιάννης Χαραλαμπόπουλος δεν είναι πια κοντά μας. Ανήκει στην Ιστορία. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά οδύνη μου για το γεγονός. Ζωές σαν τη δική του όμως θα αποτελούν πάντοτε υπόδειγμα προς μίμηση και μέτρο σύγκρισης προσφοράς κι επιτευγμάτων προς όφελος της κοινωνίας και του λαού.
Υπόδειγμα ήθους και αγωνιστικότητας, συνέπειας και επιμονής ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ανήκει στις ιστορικές εκείνες μορφές που λάμπρυναν την πολιτική μας ιστορία και αποτελούν καύχημα για την πολιτική μας παράταξη. Αγωνίστηκε στην πράξη, υπομένοντας περήφανα κάθε κόστος και μαζί με τη ξεχωριστή χορεία ανθρώπων στην οποία ανήκει, μας κληροδότησαν μια καλύτερη, αναπτυγμένη και δημοκρατική πατρίδα. Μας κληροδότησαν μια μεγάλη Παράταξη που μίλησε και έδρασε για τα συμφέροντα του λαού. Χρέος μας, ακολουθώντας τα χνάρια του με όλες μας τις δυνάμεις, να δώσουμε τον αγώνα ενωμένοι και προσηλωμένοι στις διαχρονικές αξίες που σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε, να δικαιώσουμε τους αγώνες μας και να δώσουμε και πάλι ελπίδα και προοπτική στη γενιά που ακολουθεί.
Τε θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

«Ένας αγωνιστής, σύμβολο των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Η μακρά αγωνιστική πορεία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, ξεκίνησε από το Αλβανικό Μέτωπο και τη Μέση Ανατολή, απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό, συνεχίστηκε με τον Ανένδοτο Αγώνα και μετά, με την αντιδικτατορική του δράση απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, για την οποία διώχθηκε, βασανίστηκε και εξορίστηκε.

Αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ και μετείχε στις διαδικασίες για την Ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Το ήθος του, η εντιμότητά του και η αφοσίωσή του στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία, χαρακτήρισαν την πορεία του.

Από όποια θέση κλήθηκε να υπηρετήσει τον δημόσιο βίο, ανταποκρίθηκε πάντα με σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος στις προσδοκίες του λαού μας.

Βουλευτής, υπουργός, αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η προσφορά του στη Δημοκρατική Παράταξη και τη χώρα, υπήρξε μεγάλη και αποτελεί για όλους μας μια σπουδαία παρακαταθήκη την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε. Όσοι αγωνιστήκαμε μαζί του, αισθανόμαστε αυτό το χρέος. Η λύπη μου είναι μεγάλη.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.