Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας σε Μέρκελ – Ολάντ: Η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία

37

Τηλεδιάσκεψη για περίπου μιάμιση ώρα είχε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο έλληνας πρωθυπουργούς Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες.

Αντίθετα η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την συνομιλία εκφράστηκε αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία, ανέφεραν μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Μετά την εκτεταμένη συνομιλία που οι τρεις είχαν την περασμένη Κυριακή, είναι η δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα που οι τρεις ηγέτες επικοινωνούν για τιε εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα. Η επικοινωνία τους πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα επίκειται και νέα συνάντηση μεταξύ του έλληνα Πρωθυπουργού και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εντός των επομένων ημερών.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.