Ειδησεογραφικό site

Tζόαν Κόλινς: Με βίασε και τον παντρεύτηκα…

496

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει μπροστά στην κάμερα η αειθαλής ηθοποιός του Χόλιγουντ, η 81χρονη Τζόαν Κόλινς. Η δημοφιλής ηθοποιός μιλάει για τον βιασμό της σε ηλικία μόλις 17 ετών από τον μελλοντικό σύζυγό της, τον Ιρλανδό ηθοποιό Μάξγουελ Ριντ, ο οποίος πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 55 ετών, το 1974.

Η Κόλινς διηγείται την τραγική ιστορία του βιασμού της στο ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η Ισραηλινή, πρώην Μις Κόσμος, Λάινορ Άμπαργκιλ με τον τίτλο «Brave Miss World», που αφιερώνει στην παγκόσμια ημέρα για την βία εναντίον των γυναικών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου. Η ίδια η Άμπαργκιλ είχε πέσει θύμα βιασμού, αφού πρώτα την μαχαίρωσαν έξι εβδομάδες πριν κερδίσει τον τίτλο της Μις Κόσμος το 1998.

Στο ντοκιμαντέρ η Κόλινς αναφέρει ότι σε ηλικία 17 ετών και αφού είχε τελειώσει την ακαδημία για σπουδές ηθοποιίας Rada, είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τα κινηματογραφικά στούντιο Rank στη Βρετανία. Τότε ήταν που γνωρίστηκε με τον δημοφιλή Ιρλανδό ηθοποιό Μάξγουελ Ριντ, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν εξαιρετικά δημοφιλής.

Σύμφωνα με την 81χρονη Κόλινς, ο Ριντ την οδήγησε μια μέρα στο σπίτι του και της ζήτησε να τον περιμένει στο σαλόνι, ενώ αυτός θα έκανε ένα μπάνιο. Της έδωσε να διαβάσει μερικά περιοδικά με σκληρό πορνό και της προσέφερε ρούμι με κόκα κόλα. Η ηθοποιός διηγείται ότι ο Ριντ έριξε μέσα στο ποτό της το ναρκωτικό Rohypnol και όταν εκείνη δεν είχε τις αισθήσεις της ο Ριντ την βίασε. Η Τζόαν Κόλινς αναφέρει ότι μετά τον βιασμό της αισθανόταν τύψεις και ντροπή, παράλληλα δηλώνει ότι ένιωσε μίσος για τον ηθοποιό που την βίασε, αλλά δεν θεωρεί ότι εκείνη είχε μερίδιο ευθύνης για τον βιασμό της, αφού ο Ριντ ήταν πολύ μεγαλύτερος της.

Μετά τον βιασμό ο Ιρλανδός ηθοποιός τηλεφώνησε στην Τζόαν και της ζήτησε να βγουν, ενώ μερικούς μήνες αργότερα το ζευγάρι παντρεύτηκε για να χωρίσει τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1956.

Η ηθοποιός δηλώνει για την απόφαση που πήρε να παντρευτεί τον βιαστή της: «Σκέφτηκα καλύτερα να το κάνω, επειδή ήταν αυτός που πήρε την παρθενιά μου. Τον μισούσα πραγματικά, αλλά ήμουν γεμάτη ενοχές, που αυτός είχε κάνει αυτό το πράγμα σε μένα». Η ίδια συμπληρώνει: «Μου πήρε πολύ χρόνο για να μπορέσω να εμπιστευτώ ξανά έναν άντρα».

Η γνωστή ηθοποιός έχει κάνει πέντε γάμους και από το 2002 είναι παντρεμένη με τον Πέρσι Γκίμπσον, με τον οποίο ανανέωσε τους γαμήλιους όρκους το 2009.

Τα σχόλια είναι κλειστά.