Ειδησεογραφικό site

Τζιχαντιστές ψάχνουν να βρουν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ελλάδα – Με «χειρουργική» προσοχή προχωρούν οι έρευνες

34

 

Με «χειρουργική» προσοχή προχωρούν οι έρευνες για τον εντοπισμό υπόπτων που σχετίζονται με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, και κυρίως σε Γαλλία, Βέλγιο και Ελλάδα.

Η πορεία των τζιχαντιστών έχει επιβεβαιωθεί σε μεγάλο βαθμό και είτε έμμεσα είτε άμεσα σχετίζεται με τις τρεις αυτές χώρες.

Η Ελλάδα αποτελεί το πέρασμα σε τουλάχιστον μία περίπτωση από αυτές που έχουν αποκαλυφθεί από τις γαλλικές Αρχές, ενώ Γαλλία και Βέλγιο αποτελούν χώρες που έχει υπάρξει δράση των ακραίων ισλαμιστών. Επιπλέον – πέραν των άμεσα εμπλεκομένων – η αναζήτηση ατόμων που βοήθησαν στην εκτέλεση των χτυπημάτων στο Παρίσι είναι ένα άλλο στοίχημα των όσων εμπλέκονται στις έρευνες.

Θεωρείται σίγουρο πως τα άτομα που ενεπλάκησαν στα χτυπήματα στο Παρίσι δεν ενήργησαν μόνα τους, αλλά είχαν συνεργούς. Οι πληροφορίες από την γαλλική αστυνομία δίνονται με το σταγονόμετρο καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό πως ένας από τους άνδρες που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ο  Αχμαντ Αλμοχαμαντ, έχει περάσει από τη Λέρο, έφτασε σε Κροατία και Σερβία και εισήλθε – άγνωστο πώς –  στην Γαλλία. Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές βρέθηκε το διαβατήριο που βοήθησε στην ταυτοποίησή του. Πάντως μέχρι εχθές από τη Γαλλία είχε ζητηθεί επισήμως η συνδρομή της Ελλάδας μόνο γι’ αυτό το άτομο.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία του Βελγίου έχει προχωρήσει σε μια σειρά συλλήψεων των οποίων ο αριθμός παραμένει αδιευκρίνιστος. Συγκεκριμένα έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες, στις Βρυξέλλες και ειδικότερα στην περιοχή Μολενμπέκ, όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτελεί χώρος που αναπτύσσονται θύλακες τζιχαντιστών.

Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο καθώς μέσα σε αυτοκίνητο που φέρεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί από τρομοκράτες έχουν βρεθεί αποδείξεις από πάρκινγκ που βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι έρευνες συνεχίζονται και απ’ ότι φαίνεται οι αστυνομικοί του Βελγίου δεν διστάζουν να προχωρούν σε συλλήψεις ακόμα και σε δημόσια θέα. Μάλιστα βελγικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν αναφέρει παραδείγματα τέτοιων συλλήψεων και έχουν φιλοξενήσει δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων. Στην περιοχή δρόμοι αποκλείστηκαν, οι αστυνομικοί με κουκούλες σταμάτησαν συγκεκριμένο όχημα και συνέλαβαν ένα 30χρονο ύποπτο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.