Ειδησεογραφικό site

Τζιτζικώστας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Καμία ψυχρότητα με τον Σαμαρά»

30

«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν. Προκειμένου να λύσω τα θέματα της Περιφέρειάς μου θα μιλήσω με τον οποιοδήποτε και θα συγκρουστώ με τον οποιοδήποτε», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος στα σχόλια που προκάλεσε το γεγονός της ψυχρότητας που παρατηρήθηκε στη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ο πρωθυπουργός δεν το έτεινε το χέρι για τον χαιρετήσει στη ΔΕΘ, και το έκανε παρά μόνο μετά την παρότρυνση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι έγινε εσκεμμένα.

Σημείωσε ότι «προφανώς ο πρωθυπουργός δεν είδε ότι έσπευσα να τον χαιρετίσω. Ενώ για τα σχόλια ότι ο ίδιος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος επειδή ο πρωθυπουργός δεν τον χαιρέτησε, ο κ. Τζιτζικώστας εκτίμησε ότι δεν είδε ψυχρότητα από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά αποκάλυψε ωστόσο ότι μέχρι στιγμής, από τις εκλογές κι έπειτα δεν επικοινώνησε καθόλου με το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Επεσήμανε βέβαια ότι: «Θεωρώ ωστόσο ότι θα ήταν μεγάλο λάθος στις σχέσεις ενός πρωθυπουργού και ενός περιφερειάρχη να μπαίνει το παρελθόν. Νομίζω ότι με τον Πρωθυπουργό για το καλό των πολιτών θα συνεργαστούμε άψογα όταν χρειαστεί».

Όσον αφορά στο θέμα των ημερών, τις ανακαλύψεις στην Αμφίπολη, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε μια σημαντική αποκάλυψη, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας. «Να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Αμφίπολη. Σε λίγες ημέρες από σήμερα, όλα τα φώτα του κόσμου θα συγκεντρωθούν στην Αμφίπολη. Θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. Είναι ένα μνημείο που θα πρέπει να προφυλαχθεί και εκτιμώ ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν και τα μέτρα.

Αναφερόμενος στο χαρακτήρα της ΔΕΘ, τόνισε πως έχει αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια ως θεσμός και κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς που προσέρχονται στη Θεσσαλονίκη για την Έκθεση, να ακούν τους φορείς και τις προτάσεις τους.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως δεν συνάδει με τη ΔΕΘ η αστυνομοκρατία, γι’ αυτό και ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, να βρει στο μέτρο του εφικτού, έναν τρόπο για να μην συμβαίνει αυτό.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας παραδέχτηκε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χάσει μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.