Ειδησεογραφικό site

Τζιτζικώστας: Ο Σαμαράς έχει δικαιωθεί 100% από τα γεγονότα που ακολούθησαν

40

«Τη Δευτέρα, αν εκλεγώ αρχηγός, τελειώνουν Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί, ως έννοιες. Θα τα αλλάξω όλα, θα τους αλλάξω όλους στη ΝΔ, από μηδενική βάση» δηλώνει σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο μίλησε για την υποψηφιότητά του και τις προτεραιότητές του στο κόμμα.

Υποστηρίζοντας ότι έχει καλές σχέσεις με τους παλαιότερους αρχηγούς της ΝΔ, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «Ο Σαμαράς παράλαβε χάος και παρέδωσε την χώρα σε καλύτερη κατάσταση. Ως αρχηγός της ΝΔ, θα δουλέψω για τη δικαίωση του Σαμαρά»

Αναφερόμενος στο πρόσφατο σποτ για το οποίο επικρίθηκε σημείωσε ότι ««Δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω κανέναν. Το σποτ μου δεν έχει καμία σχέση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Το μήνυμα του σποτ είναι ότι πρέπει να κάνουμε ρήξη με τις παλιές νοοτροπίες»

Μιλώντας για τους παλαιότερους αρχηγούς της Ν.Δ, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι όλοι οι αρχηγοί του κόμματος έχουν αφήσει θετικό πρόσημο. ««Συζητώ πολύ συχνά, πάντα, με τον Κώστα Καραμανλή» δήλωσε. Ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά είχε μόνο θετικά να πει: «Ο Σαμαράς έχει δικαιωθεί 100% από τα γεγονότα που ακολούθησαν, θα πάρει όμως χρόνο να δικαιωθεί και στον κόσμο. Ο Σαμαράς παρέλαβε χάος και παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ως αρχηγός της ΝΔ, θα δουλέψω για τη δικαίωση του Σαμαρά, αλλά και όλων των αρχηγών της ΝΔ».

Σε ότι αφορά τα αίτια της ήττας στις εκλογές, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε: «Η ΝΔ έχασε τις εκλογές μετά από ένα καταστροφικό επτάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήμουν αρχηγός της στις εκλογές, δεν ξέρω αν θα κέρδιζα, αλλά σίγουρα ο Τσίπρας θα έπρεπε να είχε αλλάξει σύνθημα». Ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι συμφωνεί με τον Άδωνι Γεωργιάδη, πως πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες Τσίπρα για το τρίτο Μνημόνιο.

Αναφερόμενος στα των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της ΝΔ, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι: «Ο Μειμαράκης έχασε στα δύσκολα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα. Να ξαναμιλήσουμε στους ανθρώπους που διώξαμε». Θεωρεί τον εαυτό του κεντροδεξιό, «πιστεύω στον κοινωνικό φιλελευθερισμό» δηλώνει, τονίζοντας ότι «Τη Δευτέρα, αν εκλεγώ αρχηγός, τελειώνουν Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί, ως έννοιες. Θα τα αλλάξω όλα, θα τους αλλάξω όλους στη ΝΔ, από μηδενική βάση».

Στην συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Τζιτζικώστας αρνείται ότι υπάρχει δήλωση στήριξης στο πρόσωπό του από τον Τάκη Μπαλτάκο, ενώ στην ερώτηση για το αν θα παραμείνει στη θέση του ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ανέφερε: «Θα εκπλαγείτε από τις αλλαγές που θα γίνουν».

Κλείνοντας την συνέντευξή του στον Γιώργο Κουβαρά και την εκπομπή Evening Report, o Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν ξεκάθαρος: «Θέλω μία ΝΔ του 45%-47% και μπορώ να φέρω ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις που θα φέρουν ευρύτερες νίκες. Θα εκπλαγείτε την Κυριακή το βράδυ, ίσως είμαι αρχηγός από τον πρώτο γύρο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.