Ειδησεογραφικό site

Τζιτζικώστας: Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα Νέα Δημοκρατία

25

«Η χώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση, μια νέα Νέα Δημοκρατία», υποστήριξε το μεσημέρι από τα Χανιά ο υποψήφιος για την προεδρία του κομμάτος Απόστολος Τζιτζικώστας, που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

«Πρέπει στις 22 του μήνα με την ψήφο μας να στείλουμε το μήνυμα ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια ισχυρή αντιπολίτευση, μια νέα Νέα Δημοκρατία με νέα πρόσωπα που θα μπορεί να συνδιαμορφώσει με την συνεργασία όλων ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την μεταμνημονιακή εποχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας προς εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο της πόλης.

Στην ομιλία του χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι, «οδηγεί την χώρα στον τοίχο», ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα υποδομών που υπάρχουν στην Κρήτη θέτοντας ως βασικότερα από αυτά την κατάσταση στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα του νησιού και την διάβρωση των ακτών.

Αμέσως μετά μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε, ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά που επισκέπτεται την Κρήτη τον τόπο καταγωγής της μητέρας του.

« Είχα την ευκαιρία να ακούσω από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημιουργικοί άνθρωποι του τόπου που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν αποκλειστεί από το κεντρικό κράτος και για αυτό η οικονομία μας δεν λειτουργεί σωστά», είπε ο κ Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη συνεργασίας της κεντρικής πολιτείας με τα επιμελητήρια επισημαίνοντας ότι, « πιστεύω πραγματικά ότι εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας δεν μπορεί να προκύψει παρά μόνο εάν υπάρχει συνεργασία της πολιτείας, των πολιτικών κομμάτων , με την ίδια την κοινωνία, τα επιμελητήρια, την αγορά με τους ανθρώπους τους παραγωγικούς, τους δημιουργικούς»

Νωρίτερα ο κ Τζιτζικώστας κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων όπου και δήλωσε: «Ήρθα σήμερα να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο Έλληνα πολιτικό, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Έναν πολιτικό που κατόρθωσε, έχοντας όλους τους Έλληνες ενωμένους, να μεγαλώσει την Ελλάδα, να την κάνει την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, και ταυτόχρονα να ασκήσει μια εθνική, κοινωνική και υπεύθυνη πολιτική. Ακριβώς αυτό το παράδειγμα του είναι που πρέπει να ακολουθήσουμε ως χώρα σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Αμέσως μετά συναντήθηκε με πολιτικούς του φίλους σε καφέ στο παλιό λιμάνι της πόλης. Συνομιλώντας μαζί τους τόνισε την ανάγκη αλλαγών στη ΝΔ. « Πρέπει , να τα αλλάξομε όλα , για να αρχίσει ο κόσμος να μας εμπιστεύεται ξανά. Εγώ είμαι αποφασισμένος να τα αλλάξω όλα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά τα Χανιά θα επισκεφτεί το Ρέθυμνο ενώ στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» στο Ηράκλειο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.