Ειδησεογραφικό site

Τζιτζικώστας: Δεν παραιτούμαι – Είμαι εκλεγμένος ενώ οι άλλοι διορισμένοι

28

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησής από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας λένε συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Μεϊμαράκη το χαρακτηρίζουν εντελώς προσχηματικό εξηγώντας ότι η περιφέρεια δεν έχει καμία σχέδη με τις εσωκομματικές εκλογές και το φιάσκο που έγινε.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του μεταβατικού προέδρου ότι προτίθεται να παραιτηθεί από το αξίωμά του οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι σύρθηκε στην απόφασή του αυτή μετά τις ευθύνες που τους καταλογίζει και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουν, δε, ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν ζήτησε ποτέ την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδους αλλά μετά το φιάσκο της Κυριακής γιατί, όπως προσθέτουν, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ είχε πολιτικές ευθύνες.

Οι συνομιλητές του κ. Τζιτζικώστα υποστηρίζουν, επίσης, ότι τις θέσεις των κ.κ. Μεϊμαράκη, Γεωργιάδη και Μητσοτάκη είναι κομματικές – προσθέτοντας με έμφαση ότι είναι διορισμένες – και άρα σωστά παραιτούνται ενώ για το δικό του αξίωμα κατέληγαν ότι προήλθε μετά από εκλογές.

Νωρίτερα ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε τη διεξαγωγή των εσωτερικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή. Μιλώντας, στον Ant1, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρξε σκοπιμότητα μη πραγματοποίησης της διαδικασίας, ενώ έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος γι’ αυτό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.