Ειδησεογραφικό site

Τετ-α-τετ Σαμαρά – Βενιζέλου – Χαρδούβελη πριν την τρόικα και την ψηφοφορία για τη «μικρή ΔΕΗ»

37

Σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα έχει προγραμματιστεί, η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλου και του νέου υπουργού Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελη.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο: Λίγο πριν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του 30% της ΔΕΗ, έπειτα από σημαντικές συναντήσεις του κ. Σαμαρά με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης Κλάους Ρέγκλιγκ και με τον Μάριο Μόντι, ο οποίος προτάθηκε από την Ελληνική Προεδρία ως σύνδεσμος μεταξύ του Συμβουλίου και της Επιτροπής για τα θέματα της τραπεζικής ένωσης.

Επιπλέον, η σύσκεψη πραγματοποιείται εν όψει της πρώτης συνάντηση του κ. Χαρδούβελη, ως υπουργού Οικονομικών με την τρόικα.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης και της Πέμπτης είναι πολύ πυκνό και από ότι φαίνεται ουσιαστικό σε περιεχόμενο. Ο κ. Ρέγκλινγκ έχει εδώ και καιρό υποστηρίξει τεκμηριωμένα την άποψη ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της κυβέρνησης στην προσπάθεια της να δοθεί λύση στο πρόβλημα του χρέους. Στην Αθήνα βρίσκεται με αφορμή το συνέδριο του Economist στο οποίο την Πέμπτη θα μιλήσει και ο κ. Σαμαράς.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Γιακούνιν, πρόεδρο του κολοσιαίου Οργανισμού Ρωσικών Σιδηροδρόμων, ο οποίος έχει εκφράσει επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.