Ειδησεογραφικό site

Τετ-α-τετ αστυνομικών με τον Χριστόδουλο Ξηρό-Ξέφυγε μέσα από τα χέρια τους

31

Μια ανάσα από τον επικηρυγμένο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό βρέθηκε η αστυνομία την περασμένη Παρασκευή στο Παλιό Φάληρο

Οι αστυνομικοί σε περιπολία που έκαναν στα Νότια προάστια, έπεσαν πάνω στον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη όμως δεν μπόρεσαν να τον συλλάβουν.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος έχει αλλάξει την εξωτερική του εμφάνιση, έχει παχύνει αρκετά, ενώ έχει αφήσει μούσι και μαλλιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» είδε ότι τον παρακολουθούν και εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον εντόπισαν να οδηγεί ένα αυτοκίνητο και τον ακολούθησαν, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να διασταυρώσουν τα στοιχεία του οχήματος.

Καθώς η παρακολούθηση γινόταν καταδίωξη, ο έμπειρος τρομοκράτης τους αντιλήφθηκε και με γρήγορες κινήσεις φρόντισε να εξαφανιστεί στα γύρω στενά.

Στο επίκεντρο της έρευνας της αστυνομία είναι βίντεο και φωτογραφίες από το περιστατικό. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησε ο τρομοκράτης, αλλά και το σπίτι όπου κρύβεται τους τελευταίους μήνες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο σύστημα υποστήριξης του Ξηρού μετέχουν όχι μόνο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που είχε γνωρίσει στη φυλακή, αλλά και πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν σε άλλες οργανώσεις και να συνεργάζονται με τους Πυρήνες.

Η τελευταία εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού ήταν δεκαπέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή του, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν επέστρεψε από άδεια στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 20 Ιανουαρίου δημοσίευσε βίντεο-μανιφέστο στο διαδίκτυο, με το οποίο ανακοίνωνε την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ

Με μια λιτή ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε το δημοσίευμα ότι αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χριστόδουλο Ξηρό, αλλά δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν.

«Ανακοινώνεται ότι τα αναφερόμενα σε σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο ‘Έφτασαν μια ανάσα από τον Χριστόδουλο Ξηρό!’, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αναφέρει η Αστυνομία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.