Ειδησεογραφικό site

Τα χείλη κρίνουν το φιλί. Έχει κανείς αντίρρηση;

92

Ο συνδυασμός ορμονών και των νεύρων που ενεργοποιούνται είναι αυτό που το κάνει τόσο μαγικό και που επηρεάζει τον τρόπο που αισθανόμαστε

Περίπου 80 διαφορετικά είδη βακτηρίων ανταλλάσουμε κάθε φορά που μοιραζόμαστε ένα παθιασμένο φιλί με τον σύντροφο μας με βάση επιστήμονες στην Ολλανδία. Κάτι τέτοιο δεν ακούγεται και πολύ ωραίο ειδικά τώρα που διανύουμε μια περίοδο που η γρίπη και οι ιώσεις κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως γι αυτούς που θέλουν να φιληθούν, αυτό δεν είναι αποτρεπτικό

Αλλά προς θεού το φιλί είναι σίγουρα πολύ παραπάνω από μια απλή ανταλλαγή μικροβίων. Γρίπη μπορούμε να κολλήσουμε και από μια χειραψία ενώ από την άλλη το φιλί με τον αγαπημένο μας είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία μας.

Η εμπειρία μας με το φιλί ξεκινάει από την ώρα που γεννιόμαστε. Το αίσθημα ασφάλειας και αγάπης που συνοδεύει τον θηλασμό γεννιέται μέσα από μία διαδικασία που μοιάζει με φιλί. Έτσι συσχετίζουμε υποσυνείδητα το φιλί με θετικά γεγονότα και συνεχίζουμε να το αναζητούμε καθώς μεγαλώνουμε.

Τα χείλη μας αποτελούν μια από τις πιο ερωτογενείς ζώνες του σώματος μας. Σε αντίθεση με τα ζώα τα ανθρώπινα χείλη είναι στραμμένα προς τα έξω. Έχουν ειδικά νεύρα τα οποία είναι τόσα ευαίσθητα που με το παραμικρό άγγισμα ερεθίζονται και στέλνουν μηνύματα στον εγκέφαλο. Έτσι γίνεται και όταν φιλιόμαστε.
Το φιλί ενεργοποιεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του εγκεφάλου. Ο συνδυασμός ορμονών και των νεύρων που ενεργοποιούνται είναι αυτό που το κάνει τόσο μαγικό και που επηρεάζει τον τρόπο που αισθανόμαστε.

Αν υπάρχει χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων το φιλί μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για μια νέα ερωτική περιπέτεια. Ένα παθιασμένο φιλί μας φέρνει σε πολύ κοντινή απόσταση με το άλλο πρόσωπο. Νιώθουμε την μυρωδιά του, τη γεύση του και το άγγιγμα του. Όλα αυτά τα μηνύματα στέλνονται στον εγκέφαλο μας και η επεξεργασία τους επηρεάζει το πως νιώθουμε για τον σύντροφό μας.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης απέδειξαν ότι 59% των ανδρών και 66% των γυναικών δίνουν τέλος σε σχέσεις τους όταν το φιλί δεν είναι καλό. Από τη φύση μας ελκόμαστε περισσότερο από ανθρώπους το γενετικό υλικό των οποίων ταιριάζει με το δικό μας.
Το φιλί έκτος από ότι μας βοηθάει να βρούμε τον ιδανικό σύντροφο έχει και άλλα πολλά προνόμια. Τα νεύρα που ενεργοποιούνται στον εγκέφαλο μας, στα χείλη μας, στη γλώσσα μας και στο δέρμα μας όταν φιλιόμαστε παράγουν χημικά σήματα που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα.

Ένα παθιασμένο φιλί εγείρει αισθήματα λαχτάρας και επιθυμίας. Η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης», καλλιεργεί μια αίσθηση οικειότητας και προσκόλλησης στο άλλο άτομο. Η αδρεναλίνη μας αυξάνεται και η καρδιά μας χτυπάει πιο γρήγορα, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται, η αναπνοή μας επιβραδύνεται και γενικότερα νιώθουμε μια ανησυχία. Όλες αυτές οι αισθήσεις που προκαλούνται συμβάλλουν στο να ερωτευτούμε το άλλο πρόσωπο.

Πέρα όμως από το ερωτικό στοιχείο το φιλί είναι απόδειξη αγάπης στους συγγενείς και τους φίλους μας. Τα φιλιά δίνονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και είναι συνδεδεμένα με τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας, όταν τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν αυτά που θέλουμε να πούμε.

Αφού λοιπόν το όφελος για την υγεία μας αποδεικνύεται και επιστημονικά βρείτε το ιδανικό φιλί για εσάς και νιώστε καλύτερα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.