Ειδησεογραφικό site

Τα στρατόπεδα Σαράφογλου-Στραβελάκη στο Mega

46

H «κούρσα για 2» και πως αλλάζει την κεντρική «γραμμή» του δελτίου των 8. Ποιοι αποχωρούν από το πανελ και ποιοι μένουν

Σκληρή “κόντρα” με έπαθλο την καρέκλα του «κυρίου» η της «κυρίας των 8″ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσογείων.

Μπορεί προς τα “έξω” να διαρρέεται μία εικόμα ηρεμίας και “άνεσης”, αλλά οι πληροφορίες από το τηλεοπτικό αλλά και το πολιτικό ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι από την ώρα που αποχώρησε η Όλγα Τρέμη από το Μεγάλο κανάλι, μετά από 9 χρόνια που κρατούσε τα ηνία της ενημέρωσης στις 8, έχει ξεσπάσει ένας υπόγειος “πόλεμος” στη Μεσογείων για το πρόσωπο που θα καθήσει στη θέση του εκφωνητή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

Οι δύο βασικοί διεκδικητές είναι ο Νίκος Στραβελάκης και η Μαρία Σαράφογλου, με τις μεταξύ τους σχέσεις σε περίοδο “δοκιμασίας”.

Η τελική επιλογή βέβαια, θα γίνει από τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, μαζί με τους μετόχους. Σε κάθε περίπτωση όμως θα αφήσει πίσω του δυσαρεστημένους και πολλά προβλήματα.

Οι ρεπόρτερ του καναλιού στην πλειονότητά τους, αν και τα προηγούμενα χρόνια είχαν «δύσκολη» συνεργασία με τον Ν. Στραβελάκη, εξαιτίας του ευέξαπτου χαρακτήρα του, προτιμούν εκείνο, αλλά και η Μ. Σαράφογλου έχει τους υποστηρικτές της σε συντακτική ομάδα και διοίκηση.

Καθοριστική θα είναι η άποψη των μετόχων του καναλιού, και αυτό γιατί πολλά θα εξαρτηθούν και από το ύφος του δελτίου.

Αν, δηλαδή, περιοριστεί ο σχολιασμός , ενδεχόμενο που φαίνεται να κερδίζει έδαφος εκ των πραγμάτων με την αποχώρηση της κ.Τρέμη που διέθετε το πολιτικό αισθητήριο του σχολιασμού αλλά και τη διαγραφόμενη του Παύλου Τσίμα, μάλλον θα προκριθεί η Μ. Σαράφογλου, αλλά, αν το μοντέλο παραμείνει ίδιο, ο Ν. Στραβελάκης θα έχει προβάδισμα.

Πάντως οι εξελίξεις στο θέμα της τελικής στελέχωσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, θα καθορίσουν και την πολιτική “γραμμή” του νέου δελτίου, καθώς ήδη από την προηγούμενη περίοδο είχαν καταγραφεί στιγμές έντασης με ανοιχτές διαφωνίες στον τρόπο κάλυψης θεμάτων, διαφωνίες που, σύμφωνα με πληροφορίες, αντανακλούν και τη διαφορετική προσέγγιση ανάμεσα σε ορισμένα από τα “υψηλά κλιμάκια” του καναλιού.

Πηγή: parapolitika / typologies

Τα σχόλια είναι κλειστά.