Ειδησεογραφικό site

Τα σενάρια για το πότε του ανασχηματισμού,η τακτική Βενιζέλου,οι καραμπόλες στο Ανάπτυξης,το Μεταρρύθμισης και το Υγείας

60

Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουν κλειδώσει οι οριστικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα , ημέρα δηλαδή που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιστρέφει από ένα σύντομο ταξίδι στο εξωτερικό.

Ωστόσο, τα σενάρια μέχρι στιγμής για το πότε θα ανακοινωθεί ο “πολυπόθητος” ανασχηματισμός της κυβέρνησης ήθελαν να έρχεται στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο μέχρι την επομένη του Αγίου Πνεύματος.

Στον επικείμενο ανασχηματισμό παρά τη φασαρία που φαίνεται να γίνεται στο πρόσωπο του Γ. Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι αυτός έχει “κλειδώσει” και είναι ο Νίκος Δένδιας. Οι δε αντιρρήσεις που φέρεται να έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος για το πρόσωπο του ΥΠΟΙΚ αλλά και τη μετακίνηση του Γ. Στουρνάρα στη ΤτΕ εκτιμάται ότι περισσότερο έχουν να κάνουν με την προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να διασφαλίσει περισσότερα “αντισταθμιστικά” οφέλη για το κόμμα του, δηλαδή περισσότερες θέσεις υπουργών και υφυπουργών στη νέα κυβέρνηση, παρά για αυτή κάθε αυτή καραμπόλα στο οικονομικό επιτελείο.

Κρίσιμη θεωρείται και η θέση στο Υπ. Υγείας. Σενάρια φέρουν τον Αδ. Γεωργιάδη να μετακινείται τελικά από εκεί ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος οδεύει μάλλον προς το Υπ Ανάπτυξης στη θέση του Κ. Χατζηδάκη που θα αξιοποιηθεί σε άλλο πόστο.
Στη κυβέρνηση αναμένεται να μπουν και οι Άρης Σπηλιωτόπουλος, Άρης Κουμουτσάκος Πάρης Κουκουλόπουλος και Χρ. Αηδόνης ενώ ερωτηματικό αποτελεί η είσοδος του Μάκη Βορίδη για τον οποίο υπάρχουν ισχυρές ενστάσεις από το εβραϊκό λόμπι από την πέρα αλλά και από την από εδώ πλευρά του ατλαντικού.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και κάποια γυναίκα-έκπληξη που μπορεί να εισέλθει στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο φαίνεται να έχει υπεραντιπροσώπευση από το ισχυρό φύλο. Στο πλαίσιο αυτό ακούγεται το όνομα της Άννας Ασημακοπούλου για κάποιο επικοινωνιακό πόστο.

Κλειδί για τις καραμπόλες του ανασχηματισμού θα αποτελέσουν οι τοποθετήσεις σε πόστα του Κυριάκου Μητσοτάκη , του Γ. Μιχελάκη αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου. Αναβαθμισμένος θα βγει ο Χρ. Σταϊκούρας ενώ στο υφυπουργείο της Ανάπτυξης φαίνεται να οδεύει ο Νότης Μηταρράκης.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.