Ειδησεογραφικό site

Τα «μαύρα πρόβατα» της κάλπης

54

Του Ευτύχη Παλλήκαρη

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ορισμένα κόμματα είναι αντιμέτωπα με «ανοιχτές πληγές» που έχουν προκαλέσει αμφισβητούμενες υποθέσεις πρωτοκλασάτων στελεχών. Ήδη ορισμένα από αυτά βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός λίστας των κομμάτων, που μέχρι πρόσφατα τους περιποιούσαν τιμή και τους διόρισαν μάλιστα σε θέσεις-κλεδιά.

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παύλος Χαϊκάλης βρίσκεται στα πρόθυρα…διαζυγίου με το κόμμα του, τους ΑΝ.ΕΛ. Οι εξηγήσεις που έδωσε για την εταιρεία στην Κύπρο που διαχειριζόταν τα έσοδά του από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες όχι μόνο δεν απάλειψαν τις «γκρίζες ζώνες» και τα ερωτήματα αλλά ήρθαν να προσθετούν σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως η υπόθεση με τις 5.000 ευρώ στο χρηματιστή κ. Αποστολόπουλο αλλά και την υπόθεση με τις υποκλοπές, παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015.

image

Αλλά και ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος βρίσκεται στα πρόθυρα εξόδου από το ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση με τη φοροδιαφυγή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο ίδιος θεωρεί ότι η υπόθεση αναμοχλεύτηκε από υψηλά ιστάμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για να εκτοπιστεί από τη λίστα του κόμματος. Ο κ. Μητρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση και βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή στην περιφέρειά του».

Σήμερα ανέκυψε και θέμα για τη ΝΔ καθώς ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, εκ των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, κατέθετε επί τετράωρο στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, καθώς κλήθηκε ως ύποπτος τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αν και δεν είναι υποψήφιος, η υπόθεση έγινε αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από το ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού και πλαγιοκόπησης της ΝΔ.

Παραδόξως οι υποθέσεις αυτές μπορεί να στοιχίσουν και στα τρία κόμματα μια οριακή φθορά ικανή είτε να κρίνει ακόμα και την πρωτιά στην κάλπη είτε-για την περίπτωση των ΑΝΕΛ- να δώσει χαριστική βολή, δίνοντας ποσοστά κάτω του 3%.

*Αναδημοσίευση από ATHENS VOICE

Τα σχόλια είναι κλειστά.