Ειδησεογραφικό site

Τα… απρόοπτα της ψηφοφορίας – Η ταυτότητα του Σαμαρά και τα ψηφοδέλτια του Τσίπρα

33

Η ταυτότητα του Αντώνη Σαμαρά, τα ψηφοδέλτια που ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήρε μαζί του στο παραβάν, τα γυαλιά της Άντας Παπανδρέου, το καλώδιο που μπήκε «εμπόδιο» στον Κώστα Καραμανλή.

Αυτά είναι μερικά από τα… απρόοπτα της ψηφοφορίας, τα οποία κατέγραψαν οι κάμερες των ρεπόρτερ οι οποίοι ακολούθησαν τους πολιτικούς ως στην κάλπη.

Ο πρωθυπουργός άσκησε τo εκλογικό του δικαίωμα στην Πύλο, είκοσι λεπτά μετά τις οκτώ το πρωί. Ωστόσο, βγαίνοντας από το παραβάν και αφού έριξε τον φάκελο στην κάλπη ξέχασε την ταυτότητά του! Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής φώναξαν τον πρωθυπουργό ο οποίος επέστρεψε για να πάρει την ταυτότητα, ενώ είχε και μαι σύντομη συνομιλία με έναν πολίτη, ο οποίος του έδωσε ένα χαρτάκι.

Πάντως, η σύζυγος και η κόρη του πρωθυπουργού δεν πήγαν να ψηφίσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά, αλλά επέλεξαν να μεταβούν στο εκλογικό κέντρο μισή ώρα αργότερα.

Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ψήφισε στην Κυψέλη στις 10:49, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, δεν πέταξε αλλά άφησε στο παραβάν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, αφού ψήφισε και μετά από απαίτηση πολλών δημοσιογράφων από ξένα ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δήλωση και στα αγγλικά, ενώ λόγω του συνωστισμού αναγκάστηκε να ανέβει σε μια καρέκλα για να ακούγεται καλύτερα και από όλους!


Την ίδια ώρα, ένα… καλώδιο βρέθηκε στο δρόμο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, προς την κάλπη.

Ο κ. Καραμανλής έφτασε στο 1ο δημοτικό σχολείο στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης λίγο πριν τις 8 το πρωί. Όμως, οι δημοσιογράφοι που έσπευσαν να τον απαθανατίσουν έβαλαν για λίγο «φρένο» στην πορεία του.

Ωστόσο, δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε καθώς όταν έφτασε στο εκλογικό κέντρο, δεν είχαν προσέλθει πολλά μέλη της εφορευτικής επιτροπής -που έχουν τους εκλογικούς καταλόγους- και έτσι, χρειάστηκε να περιμένει για λίγη ώρα.

Τέλος. πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν τα γυαλιά της συζύγου του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία πήγε να ψηφίσει μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, σε σχολείο της Νέας Ερυθραίας…

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.