Ειδησεογραφικό site

Τατσόπουλος: Η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί ξέρει ότι θα την πάρει

21

«Η κυβέρνηση θα πάρει στην ψήφο εμπιστοσύνης 154 ψήφους, ακριβώς όσες έχει» εκτίμησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM, ανέφερε πως μπορεί να πάρει και την ψήφο του επίσης ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Αηδόνη, ενώ χαρακτήρισε πολύ έξυπνη κίνηση για την επιβίωσή της την ψήφο εμπιστοσύνη.

«Τους μάζεψε όλους στο μαντρί και τους λέει ως το Φεβρουάριο θα κάνουν μόκο…» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος, που πάντως δήλωσε ότι ο ίδιος θα την καταψηφίσει.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί είναι σίγουρη ότι θα την πάρει. Δεν πάει για να τζογάρει. Το κάνει για να σφίξουν οι κ…. Γιατί και η ψήφος εμπιστοσύνης και η πρόταση μομφής, από την άλλη μεριά, γίνονται πάντοτε για εσωτερική κατανάλωση» συμπλήρωσε ο κ. Τατσόπουλος, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γυρίσω ποτέ. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προεκλογική ούτε μετεκλογική. Δεν τους πάω, δεν με πάνε και δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Τίποτα» κατέληξε.

Από την πλευρά του οκ κ. Αηδόνης επιφυλάχθηκε για τη στάση του στη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης και την ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή, τόνισε πρώτον, ότι «είναι ανεξάρτητος βουλευτής και άρα κανείς δεν δικαιούται αυτή την ώρα να τον προσμετρήσει σε οποιοδήποτε μπλοκ».

Δεύτερον, ότι η κυβέρνηση με την κατάθεση πρότασης εμπιστοσύνης επιχειρεί να βάλει φρένο σε παραλυτικά φαινόμενα, που θα κυριαρχούσαν στη δημόσια διοίκηση αν διατηρούνταν το ενδεχόμενο άμεσων εκλογών, το κλίμα εκλογολογίας δηλαδή.

Τρίτον, ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι η στάση ενός βουλευτή το βράδυ της ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα είναι στάση που θα τηρήσει ο ίδιος και κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.