Ειδησεογραφικό site

Τίμερμανς για μεταναστευτικό: Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε

30

Για μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου στην Ευρώπη μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, αναφερόμενος στο «καυτό» ζήτημα του μεταναστευτικού.

Σε συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο και την υπηρεσιακή πρωθυπουργό της χώρας, Βασιλική Θάνου, το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τίμερμανς εξήγησε ότι ένα κράτος δεν μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόβλημα.« Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει σοκαριστεί από τις εικόνες που είδαμε στα τουρκικά παράλια» συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα έχει πληγεί, το βλέπουμε καθημερινά. Πολλοί πρόσφυγες φτάνουν πρώτα στην Ελλάδα» τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος και υπογράμμισε «γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε. Χρειάζεται την αλληλεγγύη μας». Η κρίση είναι ευρωπαϊκή, σημείωσε.

Η κυρία Θάνου από την πλευρά της υπογράμμισε ότι το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι θέμα ευρωπαϊκό και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει στενή συνεργασία με την ΕΕ για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Οι κ.κ. Τίμερμανς και Αβραμόπουλος θα έχουν αύριο Παρασκευή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Το Σάββατο στις 11:00, ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί μόνο του τον κ. Αβραμόπουλο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.