Ειδησεογραφικό site

Τήλος: Ενας νεκρός μετανάστης από φωτιά σε σκάφος

72

Νεκρός ανασύρθηκε ένας μετανάστης, στα ανατολικά της Τήλου, σε διεθνή ύδατα, ο οποίος επέβαινε σε σκάφος που βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του νησιού η Λιμενική Αρχή Ρόδου και στη συνέχεια το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας. Πιθανόν, κάποιο αεροσκάφος, που περνούσε πάνω από το σημείο, ειδοποίησε για την εκδήλωση της φωτιάς στη λέμβο.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν πλωτό, ναυαγοσωστικό και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο και ιδιωτικό σκάφος. Επίσης, στο σημείο είχε φθάσει και τουρκική ακταιωρός που περισυνέλεξε άγνωστο αριθμό μεταναστών.

Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται για τυχόν αγνοούμενους μετανάστες.

Διάσωση 16 μεταναστών στη Λέσβο

Στο μεταξύ, 16 μετανάστες διασώθηκαν το πρωί της Παρασκευής από τη θαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά των Μιστεγνών της Λέσβου από άνδρες του Λιμενικού. Τους μετανάστες πιθανόν αποβίβασε στην περιοχή κάποιο σκάφος.

Δύο διακινητές και 61 μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την Πέμπτη από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σύμης. Οι μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που δεν σταμάτησε σε έλεγχο και, αφού άλλαξε πορεία, προσάραξε σε βραχώδη ακτή ενώ οι δύο διακινητές τράπηκαν σε φυγή. Οι μετανάστες περισυλλέγησαν με ασφάλεια, ενώ αργότερα συνελήφθησαν, με τη συνδρομή και της αστυνομίας, οι δύο διακινητές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.