Ειδησεογραφικό site

Τέσσερις εκπαιδευτικοί ύποπτοι για υποθέσεις παιδοφιλίας

37

Εκτός υπηρεσίας αναμένεται να θέσει, με απόφασή του, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος τέσσερις εκπαιδευτικούς (τρεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και ένας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) που ελέγχονται για εγκλήματα παιδοφιλίας.

Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων αναμένεται να του γνωστοποιηθούν τα ονόματα και αμέσως θα τους θέσει με δική του ευθύνη εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Επίσης, σημείωσε ότι σε τέτοια ζητήματα οι αποφάσεις του θα είναι ακαριαίες, όπως ήδη έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία διοικητικού υπαλλήλου ο οποίος συνελήφθη να «κατεβάζει» παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό δίπλα σε σχολείο, δικάστηκε «κάτι λίγο» και μετά αιτήθηκε επαναφοράς.

«Αυτός να πάει να βρει το δίκιο του στον Πάπα της Ρώμης. Όπως και αυτοί που θα αποκαλυφθούν αύριο να πάνε στα δικαστήρια. Εγώ θα τους διώξω» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ακόμη την Επιτροπή ότι ο υπεύθυνος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή προγράμματος με βάση το οποίο η χρήση του Διαδικτύου θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος». Ο κ. Σφακιανάκης, την Πέμπτη, θα επιχειρήσει την πρώτη εφαρμογή σε 600 σχολεία, με στόχο στο τέλος του χρόνου να έχουν καλυφθεί όλα τα σχολεία.

«Το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Το ποσοστό είναι πολύ επικίνδυνο», τόνισε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος ζήτησε να κληθεί στην Βουλή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ενημερώσει για το ζήτημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.